Nova verzija bijega iz Labina: Milanović i Čačić nisu htjeli sresti njemačkog veleposlanika

0
Hans Peter Annen, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u RH
Hans Peter Annen, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u RH

Javnosti još uvijek nije poznato zašto su premijer Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade Radomir Čačić 14. rujna iznenada napustili Labin i, suprotno ranije dogovorenom protokolu, zaobišli Plomin Luku i TE Plomin.

Naime, isprva se vjerovalo da nisu htjeli da nacionalni mediji snime oblak prašine od šljake nastao zbog bure koja je toga dana puhala, a po drugoj verziji prvi ljudi hrvatske Vlade htjeli su izbjeći neugodna pitanja o upravo završenom natječaju za investitore na koji se nije javila niti jedna ozbiljna energetska kompanija, a njemački RWE je nekoliko minuta prije poslao priopćenje o odustajanju.

Prema nekim izvorima, upravo je RWE razlog iznenadnog odlaska Milanovića i Čačića. Naime, dok su oni davali izjave novinarima do njih je, navodno, došla informacija da se u Plomin Luci nalazi veleposlanik Savezne Republike Njemačke u RH, Hans Peter Annen. On je u društvu svoje supruge i Ralfa Blomberga, direktora RWE Hrvatska, doista u tom trenutku ručao u restoranu Riva. Veleposlanik Annen je istog jutra bio na prijemu kod pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, a potom je nenajavljeno otišao u Plomin, očito znajući da će tamo doći najviši dužnosnici Vlade RH.

Ljuti zbog odustajanja RWE-a od Bloka C, Milanović i Čačić, navodno, nisu htjeli sresti izaslanika Angele Merkel i umjesto da skrenu u Plomin Luku, produžili su prema Zagrebu. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa