Buzetski dani: Talijanu Simoneu Faggioliju najbolje vrijeme treninga

0
Na startu se našao 171 vozač, među kojima je bilo i 19 formulaša
Na startu se našao 171 vozač, među kojima je bilo i 19 formulaša

Prošlogodišnji pobjednik i rekorder buzetske staze Talijan Simone Faggioli ponovno je pokazao da je na brdu od Mosta od Peničića najbrži. U Oselli FA 30 ostvario je najbolje vrijeme treninga Europskog prvenstva brdskih auto utrka 31. Buzetski dani. Iza seobe je ostavio sunarodnjaka Fausta Bormolinija (+7,754, Reynard K02) i Čeha Otakara Kramskog (Reynard K12).

„Nakon prošlogodišnjeg rekorda i odlične atmosfere vrlo rado sam se vratio u Buzet. Publika i organizator su me odlično primili. Rekord će ove godine biti teško srušiti“, rekao je Faggioli koji je titulu prvaka Europe već osigurao unatoč sutrašnjem rezultatu.

Na deseto mjesto ukupnog poretka i prvo kategorije II Prvenstva Hrvatske zasjeo je hrvatski vozač Niko Pulić. On je Buzet odvozio u iznajmljenoj formuli Lola F 3000.

U kategoriji sportskih vozila Prvenstva Europe pobjedu je odnio hrvatski vozač, mladi Riječanin Siniša Krainc u Ford Escortu. Zanimljivo je da iako vozi sportsko vozilo za Pulićem zaostaje samo sedam sekundi. Drugo najbolje vrijeme iste kategorije je imao Dejan Dimitrijević (AK Dubrava, VW Golf), a treće Slovenac Rado Raspet (Cerkno Racing, Mitsubishi Lancer EVO VIII).

Srpski vozač Dušan Borković, ovogodišnji pobjednik Prvenstva Europe u kategoiji sportskih vozila trening je odradio s 26 najboljim vremenom.

„ Atmosfera je u Buzetu najluđa. Razlog je to zašto sam se i vratio. Organizacija je također na visokom nivou. Mogu reći da je buzetska utrka, uz onu u Španjolskoj i Portugalu, najbolja u Prvenstvu Europe. Ovdje se od mene očekuje puno, možda i previše. Ja jesam brz, ali imam homologirano vozilo. Bilo bi nerealno za očekivati da ću dobiti vozila sa 600 konjskih snaga. Tu su Bubnić, Krainc, Prek i mnogi drugi. Tome unatoč, dat ću sve od sebe da ostvarim dobar rezultat. Zadovoljit ću se pobjedom u grupi N i grupi A“, rekao je Borković.

Inače, na startu se jučer našao 171 vozač. Među njima je bilo i 19 formulaša, što je rekord na Buzetskim danima i po broju natjecatelja i po broju bolida. Publika je danas mogla uživati u više od 360 atraktivnih prolazaka. Repriza, ali s puno više adrenalina slijedi sutra kada su na rasporedu dvije službene vožnje. Prva starta u 9, a druga u 13.30 sati. Svečano otvaranje predviđeno je u 13:13, a proglašenje u 18 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa