Mogorović odgovorio Kajfešu: Umjesto argumentima bavite se mojom privatnošću

0
Ninoslav Mogorović (desno) s redateljem Hrvojem Hitrecom
Ninoslav Mogorović (desno) s redateljem Hrvojem Hitrecom

„Gospodin Kajfeš je na vašem portalu iznio svoje mišljenje glede mojeg Otvorenoga pisma Tomislavu Karamarku na način što je konstatirao da sam ja pod stegovnim mjerama za koje uostalom, nisam nikada ni pismeno ni usmeno obaviješten!? U tom pogledu je i J.V Staljin bio znatno mudriji „demokrat“ od trenutačnog predsjednika GO HDZ-a Pule jer je svoje, najčešće drakonske, odluke i činebarempapirološki, formalno –  pravno pokrio. Inače ja uopće ne vidim nikakvu logičku povezanost između navodnih stegovnih mjera prema meni i pisma koje nisam uputio gospodinu Kajfešu već Karamarkuno, to je već sfera za neke druge stručnjake“, stoji o odgovoru Ninoslava Mogorovića Zrinku Kajfešu, predsjedniku pulskog HDZ-a.

„Kada manjkaju argumenti u diskusiji na neku određenu temu onda jeftini demagozi jednostavno strukturirane pameti pokušavaju postati osobni, ulaze u sferu privatnosti samo kako bi zaobišli meritum stvari o kojoj je riječ i skrenuli pažnju na nešto drugo što nema nikakve veze sa samom temom“, nastavlja Mogorović.

„Kako bi se znala istina želim se samo osvrnuti na netočnosti izrečene u Kajfeševom pamfletu, a koje, naravno, nemaju nikakve veze sa mojim pismom Tomislavu Karamarku:

1. Od kuda Kajfešu da će me „izgubiti“ (niti je HDZ njegovo stado, niti su članovi njegove ovce) ? Mogao bi eventualno napisati da će me istjerati, ali „izgubiti“...!? No, na njegovu žalost neće me ni „ izgubiti“, a niti istjerati jer i jedno i drugo on ne može, uz svu svoju umjetno napuhanu pretencioznost, učiniti.

2. Pošto javni rad dijelim od privatnoga ne želim se upuštati u jalovu diskusiju tko je „realiziran“ u životu, a tko se ne uspjeva ostvariti. Ostvaren ili neostvaren svaki pojedinac završava ovozemaljsku sekundu bitka, a što zovemo životom, tako što ga se pokopa pod zemlju na otprilike 2 m dubine. Toga neće biti pošteđen ni Kajfeš baš kao ni moja malenkost. A račun će za tu sekundicu doći tek nakon toga.

3. Degutantno je i nehumano, meni potpuno strano i diabolično, upuštati se u nečije „možebitne egzistencijalne probleme“ na način kako to dotični gospodin čini jer se vrlo često u životu takva projekcija prema nekome„preporučeno“ vrati pošiljaocu. Kada bih znao da on ima možebitne egzistencijalne probleme onda bih, ako ikako mogu, pokušao pomoći, a sigurno se ne bih na tome naslađivao! No, da ga ipak „utješim“ – nemam, na sreću, nikakvih „egzistencijalnih problema“!

4. U mojem životu, koji je izuzetno bogat događajima, intenzivan i, sve u svemu, poprilično zanimljiv, nikada se nisam volio smatrati žrtvom jer sam jednostavno tako satkan. To naravno znaju mnogi ljudi koji me malo bolje poznaju od Kajfeša s kojim sam možda zajedno sjedio i raspredao, uglavnom o politici, najviše desetak puta. Tako se niti oko ove njegove kuhinje sa stegovnim mjerama ne smatram nikakvom žrtvom. Incident na Izbornoj skupštini je već davno prožvakana stvar, a što od Kajfeša još uvijek nije probavljena doista nije moj problem. Činjenica da za druge stegovne mjere ne znam samo govori o njegovoj (i njemu sličnih u stranci) percepciji demokracije. Znam jedino da je svojevremeno pokrenut postupak u svezi mojeg povratka u HDZ i to polazeći od krive premise da sam ja izbačen iz HDZ-a što naravno nije točno. Naime, u središnjici HDZ-a sam obaviješten kako je izbacivanje iz stranke bilo u nadležnosti županijskih organizacija i da oni s tim nemaju nikakve veze. Uoći posljednjih parlamentarnih izbora ja sam se u nazočnosti tadašnjeg i sadašnjeg  predsjednika ŽO HDZ-a iznova učlanio bez ikakvih problema takve ili bilo kakve druge vrste. Kako sam sasvim slučajno u istom MO grada Pule kao i predsjednik ŽO, pozvan sam na skupštinu ogranka, na kojoj sam izabran za izaslanika na Izbornu skupštinu za Pulu. Tu sam izabran za člana GO i izaslanika za županijsku izbornu skupštinu. Na njoj sam pak izabran kako u ŽO HDZ-a tako i za delegata na Izborni sabor u Zagrebu. U slučaju da je predsjednik ŽO pogriješio u svezi mojeg ponovnog učlanjenja onda sve skupštine i Sabor ne bi bili regularni!? Ili? Stoga je za mene ta stvar isto tako pluskvanperfekt.

5. Za člana predsjedništva GO HDZ-a Pula izabran sam tajnim glasovanjem na konstituirajućoj sjednici GO i to na prijedlog samog Kajfeša!? U predsjedništvu sam, isto tako po želji i prijedlogu Kajfeša imenovan za dopredsjednika. Nakon što me je trenutačni predsjednik počeo zaobilaziti zbog mojeg inzistiranja na intenzivnijem i profesionalnijem radu podnio sam ostavku na taj položaj u stranci kako ne bih bio suodgovoran za nerad,  njegovu osobnu lijenost, bezidejnost i nesposobnost. Rezultati rada posljednjih pet mjeseci novog vodstva pulskog HDZ-a su lako dokazivi i ne mogu se sakriti.

Toliko o onom što se odnosi na Kajfeša i njegovo priopćenje. A što se tiće predsjednika stranke gospodina Karamarka i mojeg pisma upućenog njemu, a ne Kajfešu kao njegovom samozvanom „odvjetniku“, on će morati dozvoliti da to tako i ostane. Pismo naime, uopće nije adresirano na njega tako da je njegov „odgovor“ deplasiran! Uostalom neposredno nakon pisma došlo je i do izravnog kontakta gospodina Karamarka i mene što samo dokazuje kako HDZ nije više privatizirana prčija Ive Sanadera i njegovih poltrona već je na putu da postane zrela i odgovorna organizacija koja tolerira konstruktivnu kritiku! Na Kajfešu i njegovim drugovima je hoće li se u novonastalim okolnostima znati snaći ili ne!“, stojki u odgovoru Nimoslava Mogorovića, člana GO HDZ-a Pule i člana ŽO HDZ-a Istarske županije.

Mogorović protiv Karamarka: Zar nastavljate Sanaderovu politiku slabljenja istarskog HDZ-a na račun Jakovčića?

Kajfeš odgovorio Mogoroviću: Laž je da je Linić glavni HDZ-ov kadrovik u Rijeci

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa