Zašto su Milanović i Čačić iznenada napustili Labin?

0
Radimir Čačić i Zoran Milanović
Radimir Čačić i Zoran Milanović

Iako su prema protokolu premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Vade Radimir Čačić i ministar Mihael Zmajlović nakon Labina trebali posjetiti i termoelektranu u Plomin Luci, to se nije dogodilo. Nakon izjava novinarima ispred zgrade labinske gradske uprave, prvi ljudi hrvatske Vlade, pod izlikom „hitnih obveza u Zagrebu“ iznenada su napustili Labinštinu. U restoranu Riva u Plomin Luci ih je čekao i ručak na koji su potom otišli samo načelnici Labinštine i članovi uprave HEP-a.

Zašto su Milanović i Čačić iznenada napustili Labinštinu? Budući da je toga dana puhala jaka bura, među Labinjanima je kružila verzija da nisu htjeli da nacionalni mediji snime oblak prašine koji se kod svake bure digne nad odloženom šljakom od termoelektrane.

No, pravi razlog njihovog „bijega“ mogao bi biti što su, dok su u Labinu davali izjave novinarima, upravo saznali da je propao natječaj za potencijalne investitore za TE Plomin 3. Naime, rok za prijave bio je 14. rujan u 12 sati. Nešto prije tog termina njemački RWE, koji je s HEP-om gradio TE Plomin 2, poslao je priopćenje medijima u kojem obrazlaže svoje odustajanje od „trojke“, a u 12 sati natječajna komisija mogla je samo konstatirati da među pristiglim ponudama nije niti jedna ozbiljna energetska kompanija, već isključivo trgovci i špekulanti. Možda su Milanović i Čačić htjeli izbjeći neugodna pitanja na tu temu. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa