Subvencije za žene poduzetnice (anketa)

0
Ženama poduzetnicama teže je nego muškarcima
Ženama poduzetnicama teže je nego muškarcima

„Program za žene poduzetnice u Hrvatskoj” koji provodi Business Advisory Services (BAS) omogućava subvencije koje male i srednje tvrtke u većinskom ženskom vlasništvu mogu koristiti za savjetodavne usluge i treninge namijenjene ženama poduzetnicama.

Subvencije BAS programa variraju od 25 posto do 90 posto ukupne neto cijene projekta, ovisno o sjedištu i veličini tvrtke, tipu savjetodavne usluge i očekivanom tranzicijskom učinku, a maksimalan iznos subvencije je 10.000 eura.

Jedno od središnjih područja BAS-a je podržati žene poduzetnice kao ključni mehanizam promicanja i uspostavljanja ravnopravnosti spolova.

Nas je zanimala situacija u Istri te smo upitali dr. sc. Alidu Perkov, predsjednicu BPW-a Prvog hrvatskog kluba žena da komentira što BAS WIB program znači za poduzetnice u našoj županiji i hoće li im to biti dodatan poticaj da se upuste u tu avanturu zvanu poduzetništvo.

„Žene dijele sudbinu svojih kolega na tržištu rada, poduzetništva i kapitala. Dodatna je poteškoća  nerazvijenost socijalne infrastrukture poput nedostatka cjelodnevnih jaslica i vrtića za one roditelje koji su zauzeti popodne i navečer, nedostatak cjelodnevnih centara za zbrinjavanje starije i bolesne populacije, koje isto tako većinom padaju na teret ženama. Bez riješene takve socijalne infrastrukture, žena - bez obzira na svoju želju za ulazak u svijet poduzetništva i potrebe za svojim financijskim doprinosom kućnom budžetu, mora ostati kod kuće“, rekla je dr. sc. Perkov, stoga itekako pozdravlja ovakve poticajne programe za žene poduzetnice.

Dodala je kako BPW Prvi hrvatski klub Pula od svog osnivanja 2001. godine distribuira poslovne informacije vezane uz žensko poduzetništvo. „Te su informacije dobile istarske poduzetnice već prije nekoliko mjeseci putem e-maila udruge BPW na svoje adrese. BPW podržava i pozdravlja sve inicijative vezane uz poslovno lobiranje, poslovno informiranje i poslovno educiranje poduzetnica“, zaključila je dr. sc. Perkov. (Paola Albertini)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa