Otočan se sastao s predsjednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

0
Keith Whitmore i Oriano Otočan
Keith Whitmore i Oriano Otočan

Oriano Otočan, v.d. pročelnika Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije, ujedno predsjednik ALDA-e  (Asocijacije agencija lokalne demokracije)  sastao se s predsjednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Keithom Whitmoreom 12. rujna u Strasbourgu, u Vijeću Europe. Sastanku su nazočili i generalni tajnik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Andreas Kiefer, Antonella Cagnolati, direktorica Kongresa i Antonella Valmorbida, direktorica Asocijacija agencija lokalne demokracije ALDA.

Pročelnik Otočan predstavio je Istarsku županiju i pozdravio dosadašnju suradnju s Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe te je istaknuo kako je bio uključen u osnivanje Jadranske euroregije 2006. sa sjedištem u Puli, što je provedeno uz suradnju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, Istarske županije i talijanske regije Molise. Siguran sam da će takva plodonosna suradnja također biti nastavljena i u budućnosti, s novim inicijativama i projektima.

Oriano Otočan je na sastanku predstavio i ALDA-u, te je potvrđen interes za uključivanjem Kongresa u zajedničke aktivnosti, posebice u radu Agencija lokalne demokracije kako bi se podržalo lokalno upravljanje i sudjelovanje građana. Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe će također imati važnu ulogu u raspravi o budućnosti strateškog programa ALDA-e, o kojem će se raspravljati na sljedećem Upravnom odboru u Vijeću Europe 17. listopada 2012. godine, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa