FET i Uniline povezuju gospodarstvo i visoko obrazovanje

0
Robert Zenzerović i Boris Žgomba
Robert Zenzerović i Boris Žgomba

Uniline, vodeći hrvatski tour-operator i Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) iz Pule potpisivanjem sporazuma o suradnji započeli su realizaciju niza aktivnosti od dugoročnog zajedničkog interesa.

Putem Unilinea olakšati i ubrzati uključivanje studenata u tržište rada

„Početak suradnje obilježen je u studenom prošle godine gostujućim predavanjem predsjednika uprave Uniline-a Borisa Žgombe, a sada nastavljamo s intenziviranjem aktivnosti. Cilj je uspostave suradnje Uniline-a i FET-a unaprijediti kvalitetu obrazovnih programa te olakšati i ubrzati uključivanje diplomiranih studenata u tržište rada čemu Fakultet pridaje osobitu pozornost. Opredjeljenjem za viziju kojom FET vidimo kao društveno odgovoran centar izvrsnosti u visokom obrazovanju i znanosti, te središte poticanja inovativnosti i poduzetničke kulture, jasno smo odredili svoj budući razvoj. Suradnja s gospodarstvom jedno je od ključnih područja djelovanja nezaobilaznih u postizanju navedene vizije, a povezivanje s Uniline-om kao jednim od naših najvećih partnera tome će značajno doprinijeti“, kaže dekan Fakulteta izv.prof.dr.sc. Robert Zenzerović.

Počeo ''Semestar Unilineovih stručnjaka''

''Ovime pokazujemo koliko podržavamo mlade, obrazovane i ambiciozne ljude, naglasio je Boris Žgomba, nastavivši ''Dio je to naše sustavne i trajne orijentacije usmjerene ka prepoznavanju i razvijanju  ljudskih resursa, koje danas sve više na visokoškolskim ustanovama znaju nazivati – talentima. U sklopu toga započinje''Semestar Unilineovih stručnjaka'', svake druge srijede od današnjeg dana nadalje sa širokim spektrom tema o odvijanju poslovnih procesa unutar naše kompanije. Organiziramo Dan otvorenih vrata Unilinea za sve zainteresirane studente krajem travnja ove godine, mogućnost obavljanja studentske stručne prakse tijekom proljeća i ljeta te u u rujnu u suradnji sa Ministarstvom turizma RH nastavljanje stipendiranja studenata te njihovo zapošljavanje u Unilineu po završetku školovanja. Pozivam mlade kolegice i kolege da prihvate izazov koji im upućujemo i daju najbolje od sebe. Znat ćemo cijeniti njihovo znanje, entuzijazam i energiju, a nadam se da će u skoroj budućnosti upravo oni biti nositelji razvoja hrvatskog gospodarstva“.

Dragocjena implementacija znanja u kompanijskom okruženju

Studenti FET-a moći će putem stručne prakse implementirati stečena znanja i stjecati praktična iskustva što predstavlja jedan od važnih iskoraka prema unapređenju kompetencija koje studenti stječu tijekom obrazovanja.

Upoznavanjem poslovnih procesa i organizacijske kulture u vodećem hrvatskom tour-operatoru,  studentima je omogućeno da sudjeluju u ostvarenju Uniline-ove nedavno promovirane vizije da se razvija i posluje kao vodeća content turistička kompanija u osmišljavanju i ponudi inovativnih doživljaja jugoistočne Europe.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa