Magarci iz Liburne ipak neće na klanje: Pronađeni udomitelji diljem Hrvatske

0
Ivan Perko
Ivan Perko

''Pronašli smo udomitelje za sve magarce. Ipak, ostali su ožiljci. Sam sam sebe osuđivao zbog odluke da magarce šaljem na klanje. Imao sam mnogo poziva i moja obitelji i ja samo prošli kalvariju'', rekao je Ivan Perko ujedno zahvaljujući svima koji su ga podržali u ovim teškim trenucima.

Iako ove simpatične životinjice više nećemo gledati u raškoj dolini, priča ima sretan kraj, jer će oni svoj dom pronaći u udruzi Ne – ovisnost iz Osijeka, koja se bavi svim oblicima suzbijanja ovisnosti i rehabilitacijom ovisnika, te u eko selima, a jedni od udomitelja su i nekadašnji poznati tv voditelj Siniša Cmrk i njegova supruga.

Inače, udomljavanje magaraca nije tako jednostavno poput udomljavanja mačaka ili pasa. Prvo im se mora vaditi krv kako bi se dobili svi potrebni certifikati, a udomitelj mora zadovoljavati određene uvjete kao što su adekvatne nastambe i dovoljno prostora. Upravo kada se dobiju svi potrebni certifikati, magarci će zauvijek otići iz Raše.

''Životinje odlaze, ali ja ostajem. Nitko me neće otjerati iz ove doline'', odlučno kaže Perko koji će se sada umjesto uzgojem i brigom za magarce, baviti zaštitom prirode i proizvodnjom hrane. (Tekst i foto: Danijela Bukvić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa