Frizerka Nella ima 80 godina i još radi: Frizirala Jovanku Broz i Pepicu Kardelj

0
Maria Moscharda
Maria Moscharda

Ona je frizirala Jovanku Broz i Pepicu Kardelj,suprugu Edvarda Kardelja, ime joj je Maria Moscharda, ali svi je znaju kao Nella. Upravo tako se zove i njezin frizerski salon u centru Pule koji bez prestanka radi punih 60 godina.

Gospođa Nella broji 80 ljeta i još uvijek je vitalna, duhovita i više nego zaposlena. Na moje pitanje misli li ikad u mirovinu, kaže: „Ma che pension, chi si ferma è perduto“ i dodaje da kad se „ide u pension si va all'altra parte“. Sa smiješkom veli kako su svi koje zna, nakon umirovljenja izgubili volju za životom, a nju posao održava vitalnom.

Salon Nella radi svaki dan ujutro, ona je sada jedina zaposlena tamo mada je nekad, kaže, imala čak pet zaposlenih. „Sada je samo u ovoj i obližnjoj ulici čak četiri frizerskih salona!“, dodaje pomalo razočarano.

Na frizuri u salonu Nella zatekla sam gospođu Milku koja se tu frizira punih 40 godina i više je no zadovoljna. „Danas mi je Nella napravila pramenove, trajnu, dobro kao i uvijek“, veli oduševljeno.

Gospođa Nella je, pak, samozatajna, ne želi  se hvaliti priznanjima koja je tijekom desetljeća uspješnog rada prikupila, no tajne koje je čula od nekad slavnih osoba, ljubomorno čuva. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa