Holcim: rast prihoda omogućio rast plaća

0
Virna Višković Agušaj, Nenad Juretić i Denis Zupičić
Virna Višković Agušaj, Nenad Juretić i Denis Zupičić

Boljom koordinacijom distribucije unutar LafargeHolcim Grupe prošle je godine Holcim Hrvatska ostvario osam posto veći prihod od prodaje. Ukupna ulaganja u proizvodne pogone iznosila su prošle godine 38,5 milijuna kuna, a ove se godine planira dodatnih 47,7 milijuna kuna. Dogovoren rast plaća u sljedeće tri godine, od čega šest posto u 2018. godini.

Podaci su to iz priopćenja za medije iz Holcima (Hrvatska) od 6. ožujka, koje potpisuju direktor prodaje Nenad Juretić, financijska direktorica Denis Zupičić i predsjednica Uprave Virna Višković Agušaj.  

„Prema podacima Državnog zavoda za stastistiku prošle je godine izdano 9.418 građevinskih dozvola,odnosno 17,5 posto više u odnosu na 2016. godinu. Nadalje, kad uspoređujemo s prosjekom rasta građevinskih aktivnosti svih zemalja EU, mi u Hrvatskoj pratimo jednaki trend. Stoga smo uslijed rasta potražnje i optimizacijom distribucije unutar LafargeHolcim Grupe povećali prodaju u zemlje regije. Ove godine očekujemo da će na području na kojem poslujemo razina građevinskih aktivnosti ostati barem na razini prošle godine.“, rekao je Juretić.

„Prihodi od prodaje prošle su godine povećani osam posto. Istovremeno, zbog porasta cijena, trošak goriva narastao je 18 posto, a trošak repromaterijala 41 posto. Usprkos tome ostvarili smo neto dobit od 17 milijuna kuna, a dobrim upravanjem likvidnosti i odgovornom naplatom potraživanja prošle smo godine u naše proizvodne pogone uložili 38,5 milijuna kuna, dok ove godine planiramo dodatno ulaganje od 47,7 milijuna kuna. Sa Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije te Sindikatom graditeljstva potpisali smo novi kolektivni ugovor prema kojemu masu plaća ove godine povećavamo za šest posto, a rast plaća planiramo nastaviti i u sljedeće dvije godine.“, rekla Zupičić.

„LafargeHolcim Grupe prošli je tjedan postavila novu strategiju, kojom uz proizvodnju cementa, agregata i betona uvodi novi segment građevinskih rješenja i proizvoda. U taj segment ulaze npr. aktivnosti našeg Centra za inovacije i projekte. Prošle godine najznačanije aktivnosti Centra za inovacije i projekte bile su vezane uz posebne vrste betona, najviše za turističke objekte. Počeli smo prodavati Majstor + cement, jedini cement koji zajedno s vrećom ide u miješalicu. Na taj se način papir ugrađuje u beton i ne postaje otpad. Našim smo kupcima i studentima Građevinskog fakulteta u Rijeci u 2017. godini predstavili inovaciju iz LafargeHolcim Grupe, beton u pjeni za izolaciju nazvan Airium.“, istaknula je predsjednica Uprave Virna Višković Agušaj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa