Pismo čitatelja: Buka iz Rock kluba Uljanik je tortura za stanare okolnih zgrada

0
Buka iz Uljanika je tortura za stanare okolnih zgrada
Buka iz Uljanika je tortura za stanare okolnih zgrada

Nakon objave pisma stanara koji živi u susjedstvu Rock kluba Uljanik, "Na rubu sloma", koje smo i objavili na našem portalu, iz Udruge Zelena Istra proslijeđeno nam je još jedno pismo bukom pogođenog susjeda.

Iz Udruge Zelena Istra napominju kako je pismo drugog prijavitelja zanimljivo je iz razloga što navodi jednostavni,  svima odavno poznat način za rješavanje problema buke u gradu , za što je najbolji primjer klub Palach odnosno kako je to "elegantno" riješio Grad Rijeka. Buka, kao javnozdravstveni problem  u Puli, ne samo podcijenjen, nego gotovo ignoriran.

Podnijet ćemo i pokoji koncert, ali ovakvu torturu nećemo dopustiti

"Kao prvo moram vam zahvaliti na objavi članka "Na rubu sloma"  jer je to prvi objektivni i korektno napisan članak na temu buke iz disco kluba Uljanik! Do sada nitko od novinara u svojim člancima nije toliko stao na stranu stanara u okolici kluba Uljanik, a i povremeni članci u Glasu Istre uvijek su bili potkrijepljeni podatkom da klub Uljanik za sve ima dozvolu, pa tko voli živjeti pored kluba Uljanik neka izvoli.

Moja obitelj živi u blizini Uljanika. Ovog ljeta sam bio svjedok krajnje neumjerene buke koju stvara klub Uljanik i jednoglasno smo u razgovorima sa susjedima zaključili da je krajnje vrijeme da se toj praksi stane na kraj.

Obaviješten sam da su zbog vašeg članka zgradu posjetili novinari Glasa Istre da ispitaju istinitost navedenih tvrdnji. No, nije to prvi put da novinari Glasa Istre dolaze kod nas, već godinama to čine na naše pozive i iako uvijek obećaju objektivan članak na tu temu do sada nikad nisu takav članak i objavili. Da tu nešto „smrdi“ svima je godinama jasno. Ne moram spominjat da zbog kaosa koji vlada u i oko kluba Uljanika svaki vikend barem 10-ak puta susjedi pozivaju policiju. Odlazilo se kod pročelnice za kulturu, pozivala inspekcija, pisale peticije...

Krajnje je nevjerojatno da ovakva bahatost prolazi u Puli koja sebe voli isticati kao kulturan grad. Primjerice klub Palach u Rijeci koji ima sličnu povijest i lokaciju kao i nekadašnji rock klub Uljanik bio je također na meti stanara okolnih zgrada zbog buke. Sam Grad Rijeka na kraju je dao novce za izolaciju prostora kluba od buke, nikakvi zvučnici na otvorenom nisu dopušteni a klub i dalje radi i problem je elegantno riješen za zadovoljstvo svih.

Iskreno, nitko od susjeda u okolici kluba Uljanik nema namjeru zatvoriti klub. Svi poštujemo potrebu mladih da izlaze, podnijet ćemo i poneki koncert na terasi kluba tokom ljetnih mjeseci, ali proživljavati krajnju torturu i to tri dana u tjednu više ne želimo dopustiti", stoji u pismu stanara koji živi u susjedstvu Uljanika.

Susjedi kluba Uljanik na rubu sloma: Buka iz rock kluba jača od zvuka jurećeg vlaka

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa