Istarski gospodarstvenici i institucije posjetili Venecijanski bijenale

0
 Delegacija je ciljano posjetila izložbu „Neposredna demokracija zahtijeva neposredan prostor“ članova Pulske grupe
Delegacija je ciljano posjetila izložbu „Neposredna demokracija zahtijeva neposredan prostor“ članova Pulske grupe

HGK-Županijska komora Pula, 5. kolovoza organizirala je stručan posjet Venecijanskom bijenalu. Delegacija je ciljano posjetila izložbu „Neposredna demokracija zahtijeva neposredan prostor“ članova Pulske grupe koji predstavljaju Hrvatsku na 13. međunarodnoj izložbi arhitekture. U delegaciji su sudjelovali predstavnici arhitekata i građevinara iz istarskih tvrtki, predstavnici grada Pule i Istarske županije te Arheološkog muzeja Istre, Zavičajnog muzeja Rovinj i pulskog Sveučilišta.

Stručno razgledavanje izložbe ostvareno je na temelju suradnje HGK-ŽK Pula i institucije Centro Estero Veneto sa kojom HGK-ŽK Pula zajednički surađuje na međunarodnim projektima, primjerice Cluster Club.

Venecijanski bijenale odnosno izložba Pulske grupe u hrvatskom paviljonu za javnost su otvoreni do 25. studenoga. U sklopu dodijeljenih nagrada, nagradu za najbolji projekt dobio je grupni nastup više zemalja, među kojima je i Hrvatska. Potporu u realizaciji posjete dala je pulska agencija Commodore travel d.o.o. koja brodskim linijama povezuje Pulu sa Venecijom od 1989. godine, priopćeno je iz HGK-ŽK Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa