Pravosudni policajac Slovenki za novac obećao pomoć za muža u pulskom zatvoru

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Djelatnici Sektora kriminalističke policije PU istarske su provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 41-godišnjakom iz Pule utvrdila osnove sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare.

Policija muškarca sumnjiči da je 21. kolovoza u Kranjčevićevoj ulici u Puli s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist prevario 22-godišnju slovensku državljanku oštetivši je za više tisuća kuna.

Ženu je prevario tako što ju je lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu da joj za određeni novčani iznos može ishodovati povoljniji status za njezinog supruga, koji se trenutno nalazi u pulskom zatvoru, odnosno da se može braniti sa slobode i dobije nižu kaznu zatvora.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 41-godišnjak je 5. rujna oko 12 sati priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

Policijska uprava istarska poziva sve građane koji su bili oštećeni na ovakav ili sličan način da se s punim povjerenjem obrate policiji na broj 192 i prijave taj događaj kako bi policijski službenici poduzeli mjere iz svoje nadležnosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa