Nakon Ferneticha Ladonja u Županijskoj skupštini ostala i bez Krapljanova

0
Foto: ladonja.org
Foto: ladonja.org

Ladonja je na svojoj službenoj internet stranici objavila da će Klub vijećnika Nezavisne liste Plinija Cuccurina u Skupštini Istarske županije ubuduće djelovati pod nazivom Klub Ladonja. Na sjednici kluba odlučeno je da njegov predsjednik bude Ivo Uccio Miletić, a zamjenik Alen Rosanda.

Da podsjetimo, Nezavisna lista Plinija Cuccurina na prošlim je izborima za Skupštinu Istarske županije osvojila osam mandata, čime je postala najjača oporbena snaga u Istri. U međuvremenu je udruga Ladonja postala politička stranka, pa je osnivanje Kluba Ladonja bio logičan slijed.

U tri godine mandata vijećnici Ladonje pokrenuli su čitav niz pitanja od životne važnosti za žitelje istarskog poluotoka, ali su sve to, nažalost, obezvrijedili odnosom svog osnivača prema Županijskoj skupštini i ljudima koji su glasali za njega. Naime, Plinio Cuccurin, koji je donedavno bio i predsjednik Kluba vijećnika Ladonje u Skupštini, nakon parlamentarnih izbora 4. prosinca prošle godine, kada nije izborio ulazak u Sabor, niti jednom nije prisustvovao sjednici Županijske skupštine. Od tada je prošlo čak deset mjeseci.

Razočaran takvim odnosom tadašnji Ladonjin vijećnik Tullio Fernetich u svibnju je podnio ostavku na dužnost vijećnika, a od Kluba Ladonja sada se distancirao i vijećnik Viktor Krapljanov iz Umaga. Naime, iako je pozvan, Krapljanov nije došao na sastanak kluba vijećnika na kojem je odlučeno da će promijeniti ime u Klub Ladonja.

Krapljanov je u izjavi za Istarski.hr potvrdio da nije član novog kluba, ali nije htio govoriti o razlozima. Samo je rekao da se organizatorima sastanka zahvalio na pozivu, pravdajući se godišnjim odmorom.

Osim Ive Uccia Miletića i Alena Rosande, članovi Kluba Ladonja u Županijskoj skupštini još su Damir Ivetić, Nenad Ćendak, Gvido Jermaniš i Vlado Ivetić. Naravno, član je i Plinio Cuccurin, ali s obzirom na prisutnost možda bi bolje bilo da svoje mjesto ustupi slijedećem po redu na njegovoj županijskoj nezavisnoj listi. (Nenad Čakić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa