Održan koordinacijski sastanak o osnivanju Županijskog povjerenstva za osobe s invaliditetom

0
Sastanak je održan u Društvu distrofičara Istre
Sastanak je održan u Društvu distrofičara Istre

U organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Istarskog Foruma udruga osoba s invaliditetom 3. rujna u prostorijama Društva distrofičara Istre u Puli, održao se koordinacijski sastanak na kojem je sudjelovalo 26 predstavnika Udruga članica Istarskog foruma osoba s invaliditetom (Društvo distrofičara Istre, Udruga slijepih Istarske županije, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Udruga slabovidnih osoba Istarske županije, Udruga za autizam Istre, Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije i Udruga celebralne paralize Istarske županije), Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije, Udruge djece i mladih oštećena sluha Istre, Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije, Udruge invalida rada Istre, Udruge civilnih invalida rata Istarske županije i Županijske zajednice istarskih Udruga HVIDRA-e.

Uz predstavnike Udruga na sastanku su sudjelovali Jopis Zidarić pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj, Davorka Maras-Tkačuk pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo Istarske županije te Ines Dojkić predstavnica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Na okupljanju od iznimnog značaja, raspravljalo se o osnivanju Županijskog povjerenstva  za osobe s invaliditetom kao stručnog tijela koje će poticati i koordinirati sve aktivnosti na području Istarske županije koje za cilj imaju promicanje prava osoba s invaliditetom.

Nadalje, Županijsko povjerenstvo će svojom savjetodavnim radom pomagati Županijskoj skupštini i njezinim ostalim tijelima pri praćenju i poticanju provedbe Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na regionalnoj i lokalnoj bazi.           

Jedna od glavnih zadaća Županijskog Povjerenstva bit će i izrada regionalne Strategije kojom će se oblikovati i provoditi programi i aktivnosti vezani uz ostvarivanje prava osoba s invaliditetom.

Sastanak je zaključen s prijedlogom članova/ica Županijskog Povjerenstva koji će se uputiti u daljnju proceduru Županijskoj Skupštini.

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa