Darko Šekuljica prvak Hrvatske u judu za mlađe seniore

0
Šekuljica je bio prvi u kategoriji do 81 kg
Šekuljica je bio prvi u kategoriji do 81 kg

Darko Šekuljica, član judo kluba Istarski borac, osvojio je naslov prvaka Hrvatske u na državnom prvenstvo u judu za mlađe seniore i seniorke, koje se održalo proteklog vikenda u Zagrebu. Šekuljica je bio prvi u kategoriji do 81 kg. U istoj kategoriji nastupila su čak četiri člana pulskog kluba, ujedno i jedina četiri koji su nastupili na ovom prvenstvu. Uz Šekuljicu nastupili su još Loris Kablinović, te dva mlada perspektivna kadeta Filip Ušić i Dominik Družeta.

Puljani su pobjedama u kvalifikacijskim borbama stigli su do četvrtfinala natjecanja. Dok su Kablinović i Ušić poraženi u gornjim četvrtfinalima, Šekuljica i Družeta pobjedama su izborili međusobno polufinale u donjem dijelu ždrijeba. Pritom je ugodno iznenadio mladi Družeta koji je do polufinala svladao neke od favorita na ovome prvenstvu, Duška Ratkovića iz Rijeke i Nikolu Karnasa iz Velike Gorice. U polufinalnoj borbi bolji je bio iskusniji Šekuljica, koji je u miroljubivoj borbi slavio na bodove.

Puljani su pobjedama u kvalifikacijskim borbama stigli su do četvrtfinala natjecanja
Puljani su pobjedama u kvalifikacijskim borbama stigli su do četvrtfinala natjecanja
Igrom žrijeba dogodilo se da su do kraja natjecanja još dva puta pulski borci morali međusobno odmjeriti snage. U finalu repasaža sastali su se Kablinović i Ušić, koji je priredio još jedno veliko iznenađenje svladavši doslovno u posljednjoj sekundi borbe pet godina starijeg borca Mateja Tandarića iz Samobora. Kablinović je izašao kao pobjednik u toj borbi, te je u borbi za broncu išao upravo na Družetu. U toj je borbi Kablinović slavio zahvatom u parteru protiv Družete, koji je bio očito nemotiviran za borbe protiv klupskih kolega.

U finalnoj borbi Šekuljica je u meču koji je odradio taktički besprijekorno na bodove slavio protiv Denisa Beljića iz zagrebačke Like. U konačnici je Darko Šekuljica zauzeo prvo mjesto, Loris Kablinović treće, Dominik Družeta peto i Filip Ušić sedmo. Fantastičan dan pulskih boraca u toj kategoriji upotpunio je Moris Peloza, Puljanin koji od odlaska na studij nastupa za Liku iz Zagreba, a koji je također bio peti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa