Pulski HNS prihvatio Jakovčićev poziv za pregovore o koaliciji

0
David Rajko i Alen Damijanić
David Rajko i Alen Damijanić

Pulska podružnica HNS-a šest mjeseci nakon konstituiranja novog vodstva, 3. rujna održala je konferenciju za medije. Tom prigodom okupljenim novinarima obratili su se predsjednik podružnice HNS-a, Alen Damijanić, potpredsjednik David Rajko i glasnogovornik Ivan Nekić.

Kako je tom prilikom rečeno, do potrebe za novim vodstvom u toj je podružnici došlo jer je HNS na zadnjim lokalnim izborima ostao bez gradskog vijećnika. Nova „ekipa iz kvarta“ bavit će se projektima za svoj grad i brinuti da se ti projekti provode. „U posljednjih šest mjeseci pristupilo nam je 73 nova člana. Osnovali smo devet mjesnih ogranaka, a u pripremi su tri nova. Cilj nam je do kraja godine osnovati ogranke u svim mjesnim odborima jer je to temelj za djelovanje naše organizacije“, rekao je Damijanić.

Potpredsjednik pulskog HNS-a David Rajko koji je zadužen za koordinaciju gradova i općina oko Pule izjavio je: „U intenzivnom radu na jačanju podružnica oko Pule učlanili smo oko 30-ak novih članova na tom području i postavili povjerenike za Fažanu, Vodnjan, Marčanu, Ližnjan i Medulin, za koje želimo da u budućnosti s Pulom budu generator razvoja. Nadam se da će nas ljudi iz našeg grada prepoznati kao kvalitetnu opciju koja ima nove, mlade ljude koji mogu provoditi projekte potrebne za razvoj Pule“.

Na pitanje novinara o budućoj koaliciji u Puli Damijanić je kazao kako je istarski župan Ivan Jakovčić uputio javni poziv strankama koalicije za pregovore, stoga su se i oni odlučili javno očitovati. Dodao je kako će HNS Pule pristupiti pregovorima te o tome razgovarati i sa svojim predsjednikom stranke i prvim potpredsjednikom Vlade, Radimirom Čačićem. „Temelj pregovora bit će naši projekti Energetska učinkovitost, Pula solarni grad, Javno-privatno partnerstvo u školama, Efikasna legalizacija i posebno projekt Urbana regeneracija grada Pule“, rekao je Damijanić. „Od koalicijskog partnera želimo znati tko će biti kandidat za gradonačelnika Pule i koga ćemo podržati. Ali ipak osnovna stvar su programi i projekti koje ćemo provoditi“, dodao je.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa