Županijski vijećnici IDS-a traže referendum o TE Plomin 3

0
Prema Županijskom Prostornom planu moguća je gradnja Termoelektrane na plin, a ne na ugljen
Prema Županijskom Prostornom planu moguća je gradnja Termoelektrane na plin, a ne na ugljen

Županijski vijećnici IDS-a uputili su danas stručnim službama Skupštine Istarske županije zahtjev za uvrštenjem točke oko problematike izgradnje Termoelektrane Plomin 3 na dnevni red Skupštine Istarske županije.

U svom zahtjevu, vijećnici IDS-a u Skupštini Istarske županije traže da se na narednu sjednicu uvrsti točka "Rasprava oko problematike izgradnje Termoelektrane Plomin 3", te da se vijećnicima Skupštine Istarske županije predloži donošenje "Odluke o raspisivanju referenduma vezano za navedenu problematiku".

"Sukladno prethodnim zahtjevima vijećnika Skupštine Istarske županije iz redova pozicije i opozicije, te saznanjima koja imamo iz sredstava javnog priopćavanja vezano za gradnju novog bloka Termoelektrane Plomin smatramo potrebnim da se Skupština Istarske županije, a nakon toga i direktno zainteresirani žitelji Istarske županije izjasne o navedenom pitanju", istaknuo je županijski vijećnik Tedi Chiavalon u ime podnositelja zahtjeva.

Podsjetimo, Županijski prostorni plan predviđa, naime, da sva tri elektroenergetska bloka u Plominu ne mogu premašivati trenutnu snagu od 335 MW te da "trojka" kao energent mora koristiti plin, stoji u priopćenju IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa