Škole Veruda i Vidikovac među četiri škole u Hrvatskoj koje su uvele eDnevnik

0
Prof. Martina Čiković Petrović
Prof. Martina Čiković Petrović

Učitelji i profesori koji pod miškom nose velike, teške dnevnike stvar su prošlosti. Bar kada govorimo o pulskoj Osnovnoj školi Veruda koja je uz školu Vidikovac među četiri škole koje su uvele vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku, tzv. eDnevnik.

Grad Pula i Ministarstvo su podržali ovu investiciju „tešku“ oko 150.000 kuna, a prof. Bulešić posebno je istaknuo pomoć Carneta i Istracoma.

Prvog dana nove školske godine, 3. rujna, tim su povodom pulska dogradonačelnica Vera Radolović i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić posjetili školu Veruda.

Tu ih je, u društvu profesora informatike, Borisa Bulešića dočekala ravnateljica Anita Mokorić Brščić te su predstavljen projekt uvođenja aplikacije za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku.

Anita Mokorić Brsčić, Boris Bulešić, Vera Radolović i Erik Lukšić
Anita Mokorić Brsčić, Boris Bulešić, Vera Radolović i Erik Lukšić

Bulešić je rekao da se eDnevnik za sad koristi samo za predmetnu, ali uskoro bi se trebao uvesti i u razrednu nastavu. Riječ je, istaknuo je, o krasnoj aplikaciji, a time što prate tehnologiju, smatra, bliži smo EU.

„U novi dio škole ugrađena je WiFi mreža, profesori su zadužili tablete, a na ovom smo projektu radili gotovo čitavo ljeto. No sad imamo novi, kvalitetni produkt“, izjavio je Bulešić.

Profesori će u „moderan“ dnevnik upisivati ocjene, izostanke, neopravdane, opomene i zapažanja kao što su to činili i u „stari“ dnevnik, a za pristup mreži dobili su tolken.

„Prednost elektroničkog dnevnika jest i ta da sad profesori ne mogu vidjeti ocjene iz drugih predmeta tj. drugih profesora pa su tako subjektivniji, a i manja je mogućnost manipuliranja ocjenama“, izjavila je prof. Martina Čiković Petrović te napomenula da joj, s obzirom da je tablet već ranije koristila, nije bilo teško naučiti koristiti eDnevnik.

„Profesori nešto starije generacije malo su se teže na njega priviknuli, no u hodu im pomažemo i vjerujem da će i njima nova tehnologija znatno olakšati rad“, rekla je. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa