Poreč spreman za Europsko prvenstvo u rukometu!

0
Dvorana će ugostiti brojne vrsne rukometaše
Dvorana će ugostiti brojne vrsne rukometaše

U Hrvatskoj 12. siječnja počinje Europsko prvenstvo u rukometu -  EHF 2018. Poreč je, uz Zagreb, Split i Varaždin, jedan od gradova domaćina, a ugostit će jednu od najatraktivnijih skupina prvenstva – skupinu B u kojoj igraju svjetski prvaci Francuzi te viceprvaci Norvežani, kao i Austrijanci i Bjelorusi.

Pripreme u dvorani Žatika privode se kraju, reprezentacije su na putu, kao i velik broj navijača, pa su danas na konferenciji za novinare cjelokupnu manifestaciju Europsko prvenstvo u rukometu – EHF 2018. u Poreču predstavili porečki gradonačelnik Loris Peršurić, predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković te direktor prvenstva za Poreč Roland Fable.

Pohvale gradonačelnika

Gradonačelnik je uvodno pohvalio trud i rad svih ljudi koji vrijedno pripremaju dvoranu, ali i grad za ovu manifestaciju. – Posebno nas veseli što se ovako važna manifestacija održava van standardne turističke sezone, što će zasigurno osjetiti naši obrtnici, ugostitelji, privatni iznajmljivači, hotelijeri, ali i cijeli grad. Ponosan sam, kao Porečan, da u svom gradu imamo ovakvu dvoranu – jedinu tog tipa u Istri, koje uopće i može ugostiti manifestaciju ovog tipa i značaja, zaključio je gradonačelnik i  napomenuo da će tijekom EP u rukometu, ugostitelji u starogradskoj jezgri moći raditi do dva ujutro, dok će na Trgu slobode biti organizirana i fan zona u šatoru, čije je postavljanje i krenulo ovih dana.

Predsjednik Sportske zajednice rekao je kako je dvorana Žatika pripremljena za prvenstvo po najvišim standardima EHF-a. – U pripremu prvenstva i volontera uključeno je preko 200 volontera i profesionalaca, a paralelno s održavanjem EP u rukometu u dvorani Žatika, u dvorani Veli Jože održat će se Master coach seminar za rukometne trenere. Uz to, na Trgu slobode postavlja se fan zona, u kojoj će se pratiti prijenosi utakmica, a bit će tu osiguran i zabavni program zabava za nekoliko tisuća poklonika sporta koji će u narednom tjednu pohoditi Poreč, zaključio je Mendiković.

Direktor prvenstva u Poreču Roland Fable napomenuo je kako je prvi sastanak na temu organizacije EP u rukometu u Poreču održan još u prosincu 2016. godine, a prvenstvo koje napokon počinje u petak plod je 13 mjeseci rada. Fable je napomenuo da je u organizaciji sve učinjeno da prvenstvo bude na najvišem mogućem nivou, odnosno da Poreč bude vrhunski domaćin kao i u ranijim prilikama, a posebno se zahvalio na Sportskoj zajednici i Gradu Poreču, koji su učinili sve što se od njih i tražilo'.

'Generalna proba'

Dana 11. siječnja će mlađi rukometaši RK Poreč odigrati utakmicu, odnosno, svojevrsnu „generalnu probu“ tijekom koje će organizacija moći uvidjeti i ispraviti eventualne propuste. Prvenstvo u petak, u potpuno rasporednoj dvorani Žatika, otvaraju Bjelorusija i Austrija utakmicom u 18:15 sati, dok u 20:30 igraju Norveška i Francuska. Dvorana će svoja vrata za publiku otvarati sat i pol prije početka prve utakmice, a za sve je osiguran i besplatan parking pokraj obližnjeg groblja na Žatiki. Cesta od rotora Parens do rotora Žatika bit će u dane odigravanja utakmica zatvorena za sav promet od 17 do 23 sata, dok u dvoranu neće biti dozvoljeno unošenje većih predmeta poput kišobrana.

Atmosferu iz Poreča prenosit će čak 150 akreditiranih djelatnika medijskih kuća, od kojih su najbrojniji Norvežani, rekao je danas voditelj press službe Kristijan Klarić. Dodao je kako je prava na izravni prijenos iz Poreča, uz Norvežane, zakupilo još osam TV i radijskih postaja. Osim iz hrvatske i država - sudionika skupine, u Poreč stižu i predstavnici medija iz Slovenije, Srbije, Kosova i BiH.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa