Pulski gradonačelnik uručio ključeve stana Mikeli Ristoski

0
Mikela Ristoski i Boris Miletić
Mikela Ristoski i Boris Miletić

Pulski gradonačelnik Boris Miletić uručio je 3. siječnja ključeve stana jednoj od najuspješnijih hrvatskih paraolimpijki Mikeli Ristoski koja je zahvaljujući svojim brojnim dosadašnjim sportskim uspjesima doprinijela afirmaciji Pule.

„Iznimno sam ponosan na činjenicu da Pula ima sjajne mlade talente, i to ne samo u kulturnom i privatnom sektoru, već i u sportu. Mikela je svakako jedna od njih i već godinama niže velike uspjehe na najvećim svjetskim natjecanjima. Naša Mikela mnogo je puta dokazala da se jedino marljivim radom, trudom i zalaganjem mogu ostvariti ciljevi i životni uspjesi, a rad treba znati i nagraditi. Stoga je, pored dodjele Grba Grada Pule u 2011. godini za postignute izvanredne rezultate u paraolimpijskom sportu te ponovno 2016. godine za osvojeno zlatno odličje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Grad Pula ove godine Mikeli dodijelio stan u najam koji će joj svakako olakšati život i doprinijeti budućim uspjesima“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom dodjele ključeva stana.

Proslavljena hrvatska reprezentativka, uz majku i trenera Danijala Temima, nije krila zadovoljstvo zbog dodijeljenog stana u najam te se zahvalila gradonačelniku i Gradu Puli uz poruku kako će joj ovime motivacija na svim budućim natjecanjima biti još veća.

Stan za službene potrebe Mikeli je Grad Pula dao u najam u skladu s Odlukom o davanju stanova u najam na rok od pet godina. Stan se nalazi u stambenoj zgradi u Istarskoj ulici, sastoji se od jedne sobe, kuhinje i kupaone, a ukupna površina stana iznosi 31,57 četvornih metara.

Među brojnim uspjesima mlade Puljanke Mikele Risostki bilježi se onaj iz 2012. godine kada je na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojila brončano odličje u skoku u dalj skokom od 5,28 m. Na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru  2016. godine Mikela skokom i osobnim rekordom od 5,79 m osvaja zlatnu medalju, a 2017. godine na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Londonuosvojila je zlato skokom od 5,66 metara. Tri puta je proglašena najboljom hrvatskom sportašicom s invaliditetom u Hrvatskoj po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora, dobitnica je državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ te je odlikovana Ordenom kneza Branimira i Ordenom Reda danice hrvatske.

Zbog iznimnih dostignuća u vaterpolu i sportu općenito, Grad Pula se 2016. godine odužio i našem Puležanu, olimpijskom pobjedniku Damiru Buriću dodijelivši mu poslovni prostor na korištenje. Tako je i po najboljem hrvatskom sportašu 20. stoljeća, koji je svojim sportskim uspjesima proslavio Pulu diljem svijeta - Mati Parlovu, Grad Pula imenovao Dom sportova. Osim toga, pored dodjele poslovnog prostora za ugostiteljsku djelatnost u samom centru Pule na Giardinima, bez naknade i na rok od 10 godina udruzi koja nosi njegovo ime dodijelio i poslovni prostor nasuprot Herkulovih i Dvojnih vrata.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / SERVIRKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR / SOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA