Zbog olujnog nevremena proglašena elementarna nepogoda za područje Umaga

29.08.2012 - 11:10
Elementarna nepogoda uzrokovana je orkanskim udarima vjetra, pijavicom i obilnom tučom
Elementarna nepogoda uzrokovana je orkanskim udarima vjetra, pijavicom i obilnom tučom

Područje Grada Umaga dana 26. kolovoza 2012. godine u 19 sati pogodilo je olujno nevrijeme popraćeno orkanskim udarima vjetra, pijavicom i obilnom tučom koje je prouzročilo velike materijalne štete. Župan Istarske županije razmatrajući zahtjev Grada Umaga za proglašenjem elementarne nepogode dana 28. kolovoza 2012. godine donosi zaključak o proglašenju elementarne nepogode za područje Grada Umaga uzrokovane orkanskim udarima vjetra, pijavicom i obilnom tučom.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda zadužuje se da u suradnji s Gradskim povjerenstvom za procjenu šteta od elementarnih nepogoda pristupi aktivnostima na procjeni nastalih šteta i utvrdi stupanj oštećenja stradale imovine građana, gospodarskih subjekata, Grada Umaga, pomorskog dobra, poljoprivrednih kultura uključujući i dugogodišnje nasade, kao i posljedice na gospodarsku i poljoprivrednu djelatnost tog područja, te druge štete koje su nastale na tom području uslijed orkanskog vjetra, pijavice i tuče.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na području Istarske županije žadužuje se da u suradnji s Gradskim povjerenstvom za procjenu šteta izrade cjelovito izvješće i elaborat o štetama koje će se dostaviti Županu Istarske županije i Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, te da dostave prijedlog mjera za uklanjanje i ublažavanje posljedica.

Tweet

Posljednje novosti