celebrity chef

Bastianichev partner se ispričao zbog napastovanja žena

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Upravo je u petak potvrđeno kako je ABC, popularna američka televizijska i radio mreža sa sjedištem u New Yorku, dala izvanredan otkaz celebrity chefu, 57-godišnjem Mariju Bataliju, koji je za spomenutu kuću od 2011. snimao megauspješni show “The Chew”. Naime, američkog majstora kuhinje čak četiri žene, koje su surađivale s njim, optužuju za seksualno napastovanje i neprimjereno ponašanje na poslu, piše Jutarnji list.

Suočen s optužbama, neočekivano brzo oglasio se i sam Mario Batali - ništa od navedenog nije negirao, štoviše, za svoje postupke javno se ispričao, piše Jutarnji.

Na skandal se kratko osvrnuo i njegov kolega, 49-godišnji Joe Bastianich, američko-talijanski vinar i celebrity chef hrvatskih korijena (majka mu je Lidia Bastianich, majstorica kuhinje rođena u Puli), s kojim optuženi Mario ima tvrtku Batali & Bastianich Hospitality Group, koja vodi 20-ak vrhunskih restorana diljem svijeta (među njima su i legendarni njujorški Babbo te američke ispostave Eatalyja), upravlja nizom medijskih projekata i zapošljava najmanje 1000 ljudi, piše Jutarnji list.

- Trenutačno mi je jedini prioritet osigurati da svi naši radnici i dalje imaju sigurnu te pozitivnu radnu okolinu - komentirao je Bastianich. Nakon što je ova priča dospjela u javnost, Mario Batali napustio je sve položaje u Batali & Bastianich Hospitality Group, a zanimljiva je i činjenica kako ga je tvrtka prije dva mjeseca, kad je njihova uprava dobila prvu pritužbu na chefovo ponašanje, poslala na terapiju. Batali i dalje ostaje vlasnik restorana koje vodi individualno, a prema riječima glasnogovornika B & B-a, Bastianicheva grupacija, koja već deset godina organizira obuku protiv bilo kakvog oblika zlostavljanja na poslu, sada najavljuje kako će početi provoditi i nezavisne istrage u slučajevima kada zaposlenici žele prijaviti neprimjereno ponašanje, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa