Pomer fest: Gastronomska tradicija na bazi školjaka
Pomerski biser, Pomer fest, manifestacija koja se postavila kao početak revitalizacije turističke ponude Pomera vezane uz nekadašnju gastronomsku tradiciju na bazi školjaka, zaokružena je proteklog vikenda, 25. kolovoza još jednom feštom od školjaka. Izvrsna gastronomska ponuda restorana Boccaporta iz Pomera uz neizbježne pedoće, kapešante i naravno oštrige te prepoznatljivu salatu i pljukance sa školjkama ovog restorana i kao i uvijek odličan nastup klape Opatija, bili su dovoljni da se u Pomeru okupi brojna publika koja je u svemu ponuđenom uživala.
Od predstavnika organizatora i domaćina ove manifestacije, Općine Medulin i Mjesnog odbora Pomer doznajemo da se projekt pokazao zanimljivim i publici i ugostiteljima te je sigurno zacrtao put i rezervirao mjesto za svoj razvoj u budućnosti. Najavljen je nastavak realizacije originalne slow sailing regate krstaša u Pomeru, nastavak realizacije fešti od školjaka s nešto češćim ponavaljanjem, a doznajemo kako planovi sežu i dalje od toga te se razmišlja o realizaciji projekta muzej školjaka na otvorenom, postavljanje nekoliko umjetničkih radova – instalacija na temu školjke te pojačana suradnja s pobratimljenom talijanskom općinom Porto Tolle, poznatom po uzgoju školjaka. U svakom slučaju Pomer ima priliku ponovno postati destinacija poznata po svojoj gastro priči koju će popratiti niz paralelnih projekata, javljaju iz Općine Medulin.