Porečki gradonačelnik primio uspješnu učenicu Andreu Ivančić

0
Davor Ban, Andrea Ivančić, Tatjana Gulić Pisarević i Loris Peršurić
Davor Ban, Andrea Ivančić, Tatjana Gulić Pisarević i Loris Peršurić

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je prijem za Andreu Ivančić, učenicu 3. HTT razreda porečke Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića, koja je u belgijskom Oostendeu na tridesetogodišnjoj konferenciji Assotiation Européenne des Ecoles d’hôtellerie et Tourisme u kategoriji Destinacija osvojila europsku broncu.

Asocijacija AEHT utemeljena je 1987. uz potporu Vijeća Europe, a danas broji više od 400 škola članica. U sklopu spomenute konferencije svake se godine u drugoj zemlji odvijaju učenička natjecanja u ugostiteljskim i hotelijersko-turističkim disciplinama. Ovo međunarodno natjecanje daje važan impuls svim sudionicima u sastavu od osam do deset natjecateljskih timova po svakoj disciplini: kuhinja, barovi, enologija, ugostiteljstvo, front office i destinacija, a na njemu sudjeluju unaprijed izvučeni timovi nacionalnog sastava. Andrea je sa svojim tročlanim timom u disciplini „Destinacija“ osvojila treće mjesto, uz mentorstvo prof. Davora Bana, te podršku razrednice prof. Tatjane Gulić Pisarević i ravnateljice Vesne Baranašić.

Gradonačelnik je prilikom prijema čestitao učenici na odličnom uspjehu na natjecanju međunarodnog karaktera, ali i tome što svojim znanjima, radom i uspjehom na najbolji mogući način predstavlja svoju školu i svoj grad.  - Drago mi je da u svom gradu imamo ovakve talentirane mlade ljude jer, iako je Poreč manji grad, on nije bilo kakav grad. On je važan grad, svugdje prisutan, simbol turizma i razvoja i siguran sam da će takvi talenti pomoći da Poreč takav i ostane, rekao je Peršurić.

- Ovo je veliko priznanje za našu školu jer je konkurencija jaka – uz srednje škole, sudjeluju i koledži. Kao jedina srednjoškolka u timu, Andrea je sudjelovala u osmišljavanju turističkog aranžmana za studente i učenike u Oostendu, a dobila je i posebno priznanje za najfluentnije korištenje engleskog jezika, pohvalio je Ivančić njen mentor, prof. Ban.

Razrednica, prof. Gulić Pisarović, pohvalila je Andrein veliki angažman na natjecanju, ali i Erasmus programima koje TUŠ Antona Štifanića provodi. – Razvila je prezentacijske i komunikacijske vještine, usavršila je znanje engleskog, a uz sve to, naučila je kako funkcionirati kao dio tima. Andrea je vrlo komunikativna i vjerojatno najbolja promotorica svojega grada i regije, jer je u Belgiji svima govorila o Poreču i pozvala ih na ljetovanje nagodinu u naš grad, rekla je Gulić Pisarović.

Ivančić je zahvalila svojim profesorima na podršci, ali i izrazila zadovoljstvo što dolazi iz jedne uređene i razvijene sredine, koju posebno cijeni po povratku iz drugih europskih gradova.

- Iako je grad prekrasan i domaćini u Belgiji bili odlični, to je neusporedivo s ljepotom i urednošću našeg Poreča. U razgovoru s mladima u Belgiji, primijetila sam da su mnogi od njih već bili u Hrvatskoj pa čak i u Poreču, no ja sam ih svejedno pozvala u naš grad i svi jedva čekaju, zaključila je Andrea, koju očekuju novi projekti, natjecanja ali i studij  u skorijoj budućnosti. 

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa