gradonačelnik obišao gradilište

Radovi na gradnji pulskog bazena odlično napreduju

0
Boris Miletić tijekom obilaska radova na gradnji bazena
Boris Miletić tijekom obilaska radova na gradnji bazena

„Drago mi je što kompleks bazena već poprima svoje konture i mislim da ćemo ovdje imati jedan zaista lijepi sportski centar kojeg, uz bazenski kompleks u izgradnji čini i Dom sportova Mate Parlov, stadion SRC Uljanik-Veruda s atletskom stazom i Boćarski dom“, kazao je 7. prosinca pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom obilaska radova izgradnje kompleksa javnog gradskog bazena na Verudi.  

Direktor Pula Sporta d.o.o. Ivan Glušac naglasio je da radovi teku planiranom dinamikom. „Prošlo je četiri i pol mjeseca od kada smo otvorili radove i sve se izvodi prema planu. Već je napravljena ploča manjeg bazena dimenzija 25x10 metara i sad se priprema završetak popločenja cijele prve etaže, odnosno tehničke etaže. Početkom godine trebalo bi biti završeno betoniranje kompletne tehničke etaže i krajem prvog, odnosno početkom drugog mjeseca trebala bi biti gotova i druga roh bau faza“ pojasnio je Glušac te dodao da je za sad planirani rok završetka svih radova kraj svibnja sljedeće godine.

Projekt bazenskog kompleksa od početka se provodio u suradnji i u koordinaciji s plivačkim klubovima, sportskim udrugama, udrugama osoba s invaliditetom i drugim dionicima. U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena: bazen vaterpolo dimenzija 34x25 metara, multifunkcionalni bazen 25x10 metara i bazen za bebe. Javni gradski bazen bit će dostupan svima - djeci predškolskog i školskog uzrasta, srednjoškolcima, osobama s invaliditetom i osobama sa smanjenom pokretljivošću, rekreativcima, osobama treće životne dobi te plivačima i sportskim klubovima.

Projektom je predviđeno i uređenje okoliša, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitness dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo. Vrijednost investicije iznosi 53.504.703,23 kuna, a izvođač radova je tvrtka Kolektor Koling iz Slovenije, dok su voditelji projekta Zajednica ponuditelja Ekonerg i PDM Savjetovanje. Za stručni i projektantski nadzor zaduženi su Trames Consultants i Urbis.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa