Prestižni vodič ponovno dodjelio vrhunske ocjene istarskim restoranima!
Najvišem odlikovanju u vodiču Gault Millau za 2018. još se jednom može veseliti restoran Monte iz Rovinja. Vlasnici Danijel i Tjitske Đekić čiji restoran jedini u Hrvatskoj ima jednu Michelinovu zvjezdicu od ove godine, još su jednom kao jedini istarski lokal počašćeni sa 17 bodova i 3 kuharske kapice, i to za najveću kreativnost i kvalitetu te najbolju pripremu jela, piše Jutarnji list.
Novakom godine proglašen je poznati chef Deniz Zembo čijem restoranu hotela Amfiteatar u Puli je dodijeljeno 16 bodova, odnosno 2 kuharske kapice, kao i restoran Marina iz Novigrada i Wine Vault Maistrinoga hotela Monte Mulini iz Rovinja. Maistra se može podičiti i direktorom za kuhinju Andyjem Gaskinom s po jednom kapicom za Brasserie hotela Adriatic i restoran Mediterraneo u hotelu Monte Mulini, piše Jutarnji list.