Uprava Purisa: Došlo je do manjih nesuglasica, nema govora o organiziranoj pobuni radnika

0
Zgrada Uprave Purisa
Zgrada Uprave Purisa

"Danas je u pogonu Purisa u Sv. Petru u Šumi prilikom utovara kamiona došlo do manjih nesuglasica među pojedinim radnicima, no nikako ne možemo govoriti o organiziranoj pobuni", odgovorili su nam na pitanje o tome je li 24. kolovoza došlo do pobune radnika u pogonu Purisa u Sv. Petru u Šumi..

"Također, netočna je informacija i da tvrtka Gavrilović odvoženjem robe pokušava namiriti dugove. Gavrilović je i prije redovno kupovao sirovinu od Purisa i robu je platio. S druge strane, Gavrilović već dugo vremena prodaje Purisu repromaterijal (začine, ovitke...) i na taj način osigurava nesmetano funkcioniranje proizvodnje u uvjetima kada je većina dobavljača obustavila isporuke zbog nemogućnosti plaćanja. Još je važnije da je Gavrilović osigurao i omogućio nastavak ishrane purana na farmama za koje je dobavljač uvjetovao posao preko Gavrilovića i uz njegovu garanciju", pojasnili su iz Uprave navode da su radnici zaustavili odvoz robe iz razloga što su smatrali da se time pokušava namiriti dug Purisa prema tvrtki Gavrilović prije pokretanja stečaja.

"Puris je duže vrijeme u teškoj financijskoj situaciji. Nedavno je Hypo banka deblokirala račun Purisa te su radnicima isplaćeni drugi dijelovi plaća za lipanj. Također, duže vrijeme su vođeni razgovori sa Hypo bankom s ciljem rješavanja problematike Purisa, međutim nije definirano konačno rješenje", stoji u odgovoru Uprave Purisa.

Pobunili se radnici Purisa: Zaustavili utovar robe u Gavrilovićeve kamione


Gospodarski krah Pazinštine: Puris odlazi u stečaj?

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa