Kamere u autobusima potvrdile: Vozači Taxi Cammea vrbuju putnike na stajalištima Pulaprometa

0

Prema članku 3. Sporazuma o obavljanju usluga autotaksi prijevoza, kojeg potpisuju gradonačelnici gradova Pule i Vodnjana te načelnici općina Medulin, Ližnjan, Fažana, Barban, Marčana i Svetvinčenat, a koji je zaključen temeljem „Zakona o prijevozu u cestovnom prometu“ autotaksi prijevoznici koji obavljaju prijevoz na području jedinice lokalne samouprave potpisnice Sporazuma u kojoj nemaju sjedište ili prebivalište mogu obavljati autotaksi prijevoz tako da preuzimaju putnike na cesti ili na mjestu koje je odredio putnik pod uvjetom da je zaustavljanje autotaksi vozila na lokaciji preuzimanja putnika dopušteno prometnim propisima, a sve van uređenih i označenih autotaksi stajališta te jedinica lokalne samouprave.

Iscrpan je to odgovor koji smo dobili od Ivana Starčevića, izvršnog direktora Taxi Cammea Pula, a koji smo tražili s obzirom na prozivke direktora Pulaprometa Igora Škatara.

Naime, kamere koje su nedavno postavljene u Pulaprometove autobuse, sada i dokazuju da vozači Cammea doista, kako im se već duže vrijeme spočitava, skupljaju, da ne kažemo „vrbuju“ putnike koji na autobusnim ugibalištima čekaju autobus.

Igor Škatar, direktor Pulaprometa
Igor Škatar, direktor Pulaprometa

Prema riječima direktora Pulaprometa Igora Škatara, oni im za nižu cijenu koju inače imaju, nude prijevoz do odredišta, a cijene su ionako, veli Škatar provizorne, odnosno, variraju od šofera do šofera i od taxija do taxija.

Novinari su imali prilike uvjeriti se da je tomu tako jer su u prostorima Pulaprometa vidjeli snimke na kojima je evidentno da se to doista i radi, što nikad prije, veli Škatar, nije bio slučaj.  „Nikad ni jedan gradski taxi u 12 godina nije stao na autobusno ugibalište i uzimao putnike. Oni sada jednostavno koriste česte gužve i nestrpljivost putnika, a mi smo zbog toga na gubitku“, jaže direktor Pulaprometa.

„Vozači tvrtke Taxi Cammeo upoznati su sa svim propisima i cilj tvrtke nipošto nije nekome 'krasti' putnike, već je jedina namjera građanima ponuditi više opcija kojima se mogu prevesti do željene destinacije“, veli, pak Starčević.

Osim toga, kaže da tvrtka Taxi Cammeo redovito provodi interne edukacije svojih vozača s ciljem kontinuiranog unaprjeđenja naših usluga, ali i kako bi se izbjegli ovakvi eventualni nesporazumi ili neugodne situacije. „Sukladno tome, uvjeravamo Vas da ćemo, ako se ustanovi da se bilo koji od naših vozača ponašao nedolično ili suprotno propisima, tog istog vozača adekvatno sankcionirati“, odgovorio nam je Starčević. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa