Pobunili se radnici Purisa: Zaustavili utovar robe u Gavrilovićeve kamione

0
Radnici su se organizirali i pobunili protiv odvoza velike količine mesa iz pogona Purisa
Radnici su se organizirali i pobunili protiv odvoza velike količine mesa iz pogona Purisa

"Nema nikakve pobune, vidite li vi nekakvu pobunu?", upitao nas je Slavko Brebrić, izvršni direktor, na porti Purisov pogona u Sv. Petru u Šumi na upit jesu li se radnici u Purisu pobunili. Naime, prema nekim informacijama, radnici danas u jednom trenutku nisu dopustili utovar i odvoženje tereta iz skladišta gotove robe na kamione.

I uistinu je izgledalo kao da je tako. Nakon našeg dolaska, na porti nakon nekoliko telefonskih poziva, dežurni portir je rekao kako nas ne smije pustiti unutra te kako je direktor telefonom poručio da se obratimo službi za odnose s javnošću u Petrinji.

Nedugo nakon telefonskog razgovora s portirom, Brebrić se pojavio na porti te nas je, osim što je rekao da pobune nema, uputio da sva pitanja pošaljemo Daški Domjan koja će nam, kako je rekao, odgovoriti na pitanja i dati prave informacije. "U proizvodnji Purisa danas se normalno radi, a četvrtkom i petkom je broj utovara najveći", odgovorio je direktor na upite o tome je li došlo do pobune radnika. Na pitanje, jesu li radnici zaustavili utovar jer utovar znači pražnjenje robe pred proglašenje stečaja, odgovorio je: "Vi znate da će biti stečaj i kad? Ja nemam takve informacije".

Slavko Brebrić na porti Purisovog pogona u Sv. Petru u Šumi
Slavko Brebrić na porti Purisovog pogona u Sv. Petru u Šumi
No, pobune je očito bilo i prema nekim informacijama upravo je Brebić osoba koje je radnike preplašila tražeći da se potpišu svi oni koji ne žele da se izvrši utovar, nakon čega su se preplašeni radnici razišli.

Sindikalni povjerenik Purisa Dario Lukšić u telefonskom nam je razgovoru potvrdio da su se radnici u 10 sati samoinicijativno pobunili i blokirali odvoz velike količine mesa. "Pobunila se cijela mesna industrija, ne samo radnici na utovaru", rekao nam je Lukšić.

"Radnici su se samoinicijativno organizirali i pobunili protiv odvoza velike količine mesa iz pogona Purisa", rekao nam je i dodao kako se roba odvozi pod nalogom da je taj dio potreban za ispunjenje dogovora s Vindijom kao protuvrijednost za stočnu hranu koju je dostavljala Purisu. No radnici se se, smatrajući da to nije bio cilj današnjeg utovara robe, pobunili u namjeri da spriječe su utovar.

Lukšić dodaje kako se ovim načinom zapravo želi namiriti dug koji  Puris ima prema Gavriloviću. "I nakon svih grešaka koje su učinjene, smatraju da im je Puris još i dužan", dodaje. Dug se želi namiriti, kaže Lukšić, prije proglašenja stečaja koji je najavljen za slijedeći tjedan, i to što prije dok još ima načina da se Puris preustroji. "Puris je tvrtka na zdravim nogama i mi ne damo Puris", izjavio je na kraju Lukšić. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Gospodarski krah Pazinštine: Puris odlazi u stečaj?


U prostore Purisa novinarima nije bilo dopušteno ući
U prostore Purisa novinarima nije bilo dopušteno ući
Kamion čeka na pogonu za utovar gotovih proizvoda
Kamion čeka na pogonu za utovar gotovih proizvoda

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa