In memoriam: Angelo Tarticchio

0
Angelo Tarticchio (1950. - 2017.)
Angelo Tarticchio (1950. - 2017.)

Poznati istaski pjevač, skladatelj, nekadašnji voditelj i glazbeni urednik Hrvatskog radija Pazin Angelo Tarticchio preminuo je u Puli.

Zaljubljenik u glazbu, njome se počeo baviti kasnih 60-ih godina, kao mladi bubnjar i bas-gitarist, ali i kao kompozitor. Njegove su pjesme izvodili mnogi izvođači, a njegovu veliku želju da postane autor ostvarila mu je Lidija Percan izvedbom pjesme "Dojdi u Pulu",a koja je snimljena 1970. godine.

Angelo Tarticchio nastupao je na brojnim festivalima diljem zemlje od kojih su najistaknutiji MIK – Melodije Istre i Kvarnera, Zagrebfest te Splitski festival. Dobitnik je i više festivalskih nagrada, a surađivao je sa istaknutim skladateljima i tektopiscima. Snimio je brojne duete, a osim u svojoj Istri i Hrvatskoj nastupao je i u inozemstvu.

Iza sebe je ostavio brojne kompozicije, a među njegovim najistaknutijim pjesmama su „Andemo in Barca", "U ime ljubavi", "In vino veritas", "Europa", "Ljubav u dvoje" i brojne druge. Angelo Tarticchio bio je plemenit čovjek, idealist, ali prije svega veliki humanist što je potvrđivao nastupima na brojnim humanitarnim koncertima.

Posljednji ispraćaj Angela Tarticchia bio je 14. studenog na Gradskom groblju u Puli.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa