Muntić: Žena svjedočila mučkom ubijanju psa

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Mirjana Benčić iz Muntića u nedjelju ujutro bila je svjedok mučkog premlaćivanja psa koji je, nažalost, najvjerojatnije u konačnici i ubijen.

O incidentu koji je zgrozio mnoge, doznali smo od udruge Ruka šapi čija nam je predsjednica Svjetlana Prodanović rekla da ih je takav čin zgrozio, no ništa manje nije ih šokirala ni policija koja po dojavi jednostavno nije reagirala.

Kako nam je ispričala Benčić, u nedjelju oko 6.20 mela je terasu kada se u neposrednoj blizini njene kuće zaustavio automobil iz kojega je izašao muškarac srednjih godina i otvorio prtljažnik. „Tad sam začula stravično cviljenje i bolno zapomaganje ozlijeđenog psa kojeg je muškarac pun bijesa divljački nastavio šakama udarati po glavi“, veli zgranuta žena i dodaje kako je još uvijek u šoku. „Prišla sam muškarcu i u nevjerici ga pitala što to radi, a on je odgovorio 'A što je tek ovaj pas napravio meni!' i kazao mi da gledam svoja posla“, veli Benčić.

Pas je toliko cvilio i zavijao da su na ulicu izašli i ostali susjedi te je muškarac gurnuo psa nazad u prtljažnik i odvezao se prema Nezakciju. „Pretpostavljam da ga je tamo 'dokrajčio' i bacio u neku jamu gdje inače bacaju lešine“, rekla mi je Benčić.

Odmah nakon što se muškarac odvezao zapisala je broj registarske tablice i nazvala policiju da ih obavijesti o incidentu, no oni nisu reagirali. „Rekli su mi da sam nazvala prekasno i da više ne mogu ništa učiniti, a nisu htjeli ni zapisati broj tablice“, u nevjerici nam je ispričala.

Prodanović veli da su u krajnjem slučaju trebali reagirati zbog Zakona o javnom redu i miru čiji članak 30 kaže da je zlostavljanje životinja kažnjivo.

Nažalost, Benčić veli da je od susjeda čula kako ovo nije izoliran slučaj te da se u selu nerijetko ubijaju psi koji su svojim vlasnicima, primjerice, ubili kokoš. Ovoga puta, riječ je o lovcu oko 45 godina starom koji je ubio svog lovačkog psa.

Valter Opašić, zadužen za Odnose s javnošću PU istarske rekao nam je da nema saznanja o tom slučaju te da će svakako reagirati i potom nas o svemu izvijestiti. "Svakako ćemo raditi na tome da se slučaj riješi", kazao nam je Opašić. (Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa