Na Kupu Istre za kinologe ekipno najbolji Porečani

0
Sudionici Kupa Istre
Sudionici Kupa Istre

Pas Ceco Vrbovčanka Sole, njemački ptičar kratke dlake Eliđa Kosa s ocjenom odličan zauzeo je prvo mjesto među kontinentalnim ptičarima na Kupu Istre u organizaciji Kinološke udruge Labin. Kup je održan u Plomin Luci 28. listopada. Drugi je bio Criss, također njemački kratkodlaki ptičar Antona Viškovića s ocjenom odličan a treći Asso, epanjel breton Erminia Juriševića s ocjenom odličan.

U konkurenciji otočnih ptičara prvi je bio Amor od Pastorčića, engleski seter, vlasnika Livia Pastorčića, s ocjenom odličan te oznakom CACT-HR/CACIT, a drugi Atom del Sassovivo, istog vlasnika, pasmine i ocijene, te oznake R.CACT-HR/R.CACIT. Među goničima na prvom je mjestu Dina, istarski kratkodlaki gonič Dalibora Banka s ocjenom vrlo dobar. Druga je Kolombina, iste pasmine i ocjene vlasnika Ivana Oplanića a treća Dijana, istarski kratkodlaki gonič Dalibora Banka s ocjenom vrlo dobar. U ekipnom poretku prvi je Poreč, drugi Umag, treće i četvrto mjesto s istim brojem bodova dijele Rovinj i Pazin, dok je na petom mjestu Labin.

Sudjelovalo je 20 pasa goniča te 16 ptičara. Ispit u radu pasa na terenu sastojao se od lova na zeca kod goniča, te fazana i prepelice za ptičare. Lovci su, osim iz Hrvatske, došli i iz susjedne Slovenije, odakle su sudjelovala i dva suca, dok je hrvatskih bilo sedam. Odaziv na Kup Istre, koji je uključivao i dodjelu CACT-HR i CACIT kandidature, bio je dobar, rekao nam je tajnik Kinološke udruge Labin Dalibor Kvaternik, koji je s članicom Samantom Samošćanec dežurao na zbornom mjestu u Plomin Luci. (K.S.R., Foto: Kinološka udruga Labin)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa