Kradljivica s rovinjskih plaža uhićena na povratku u BiH

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Rovinjska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 40-godišnjom bosanskohercegovačkom državljankom utvrdila osnove sumnje da je u Rovinju počinila šest kaznenih djela krađe.

Naime, 40-godišnjakinju su policijski službenici zatekli u jutarnjim satima 14. kolovoza  na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo na izlazu iz Republike Hrvatske sa predmetima za koje se posumnjalo da potječu od kaznenog djela krađe. Žena je uhićena i dovedena u prostorije policijske postaje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je žena od 23. srpnja do 9. kolovoza na plažama na području Rovinja, iskoristivši nepažnju ili odsutnost stranih gostiju otuđila pretežno mobitele, te novčanike s novcem, bankovnim karticama i osobnim ispravama.

Tako je 23. srpnja na plaži u Rovinju, iskoristila nepažnju 41-godišnjeg  talijanskog državljanina i iz ruksaka mu ukrala fotoaparat, ručni sat ključeve od automobila i apartmana, te novčanik oštetivši ga za oko 2000 kuna. Potom je u večernjim satima 25. srpnja na plaži u autokampu u Rovinju, također iskoristivši nepažnju dvojice nizozemskim državljana u dobi od 18 godina i ukrala ruksak u kojem su se nalazili Ipod, mobitel, igrače konzolu oštetivši ih za oko 7000 kuna.

S krađama je nastavila i 5. kolovoza kada je sa plaže, iskoristila odsutnost dvojice slovenskih državljana u dobi od 37 i 18 godina i ukrala im torbice u kojima se nalazio mobitel ključeve od automobila i novčanik oštetivši ih za oko 2500 kuna. Istog je dana na plaži otuđila torbicu s novčanikom, mobitelom, ključevima od automobila, 46-godišnjem  talijanskom državljaninu  oštetivši ga za oko 3200 kuna.

Idućeg dana 6. kolovoza je na plaži u Ulici Luja Adamovića, 39-godišnjem austrijskom državljaninu otuđila novčanik i mobitel. Posljednju krađu, 9. kolovoza počinila je na plaži u turističkom naselju gdje je 46-godišnjem njemačkom državljaninu otuđila mobitel oštetivši ga za oko 2000 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 40-godišnjakinja je u večernjim satima 16.  kolovoza privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa