stazom sedam slapova

Glistonija i Šćaveti napušteni su zaseoci Blatne Vasi obrasli u bršljan

0
Foto: Hello Istria
Foto: Hello Istria

Cijeli je rujan padala kiša kao luda. Ljeto je tako naglo prošlo, da se nismo uspjeli ni naviknuti na tako niske temperature i učestale pljuskove. Ali nadala sam se da će bar listopad biti lijep. I želja mi se ostvarila. Sunčan, suh, pomalo maglovit u jutarnje sate. A posebno je šaren. Na suncu te boje najviše dolaze do izražaja – žuta, rujna, maslinasto zelena, siva, sve nijanse smeđe… I modro nebo. Imajući sve te elemente u vidu pomislila sam – pa zašto ovaj vikend ne bih jednostavno otišla do Buzeta i propješačila tu slavnu stazu o kojoj svi pričaju – Stazu sedam slapova, piše Barbara Ban mna portalu Hello Istria.

Te rujanske kiše sigurno su napunile slapove, boja u šumama Buzeštine neće nedostajati, sunce grije pa zima neće biti. Svi su elementi za subotnje jutro tog drugog vikenda u listopadu bili ispunjeni. Trebalo je samo uzeti auto i otići, a Nina će reći i obući širu obuću, piše Hello Istria.

Prošli smo na našem putu i pored Glistonije te Šćaveti, napuštenih zaselaka Blatne Vasi koja su obrasla u bršljan. Romantično i žalosno u jednom trenu.  Veseli nas ipak što su sljedeće kuće na koje prije Kotla nailazimo nastanjene – selo Kuhari, piše Hello Istria.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa