u sukobu oko istre 1961

Tko su zapravo Mikhail Shcheglov i Michael Glover?

0
Mikhail Shcheglov i Michael Glover (foto: Jutarnji list)
Mikhail Shcheglov i Michael Glover (foto: Jutarnji list)

Američki odvjetnik Michael Glover, čijoj sam tvrtki Round Midnight ulaganja 2015. prodao većinski udio u Nogometnom klubu Istra 1961 iz Pule, zavlači me na sve moguće načine više od godinu dana kako mi ne bi isplatio dug od 500 tisuća dolara, govori za Jutarnji ruski poduzetnik Mikhail Shcheglov (58), prvi strani investitor koji je uložio u hrvatski nogomet, piše Jutarnji.

Iako su ga hrvatski mediji nazivali ruskim tajkunom, to je točno tek za hrvatske prilike - vlasnik je stana od 115 četvornih metara u Ban centru u centru Zagreba, nekretnina u Puli i kuće u Opatiji, a nakon što je prodao većinski paket dionica NK Istre 1961, opet se bavi svojim omiljenim hobijem: na nagovor prijatelja Nevena Šprajcera uključuje se u rad NK Karlovac 1919. Međutim, u Rusiji nije ni među tisuću, a vjerojatno ni među 10 tisuća najbogatijih, piše Jutarnji.

Početkom 2013. predsjednik NK Istre 1961 Mikhail Shcheglov, dopredsjednik kluba Stevo Muidža i pulski gradonačelnik Boris Miletić ugostili su predsjednika HNS-a Davora Šukera na prostoru bivšeg vojnog poligona u Marsovu polju, gdje su na inicijativu ruskog poduzetnika krenuli u pripremu dokumentacije za projekt izgradnje nogometnog centra s tri nogometna terena i svom pratećom opremom. Investicija gradnje procjenjivala se na oko 2,7 milijuna eura, a s opremom bi se popela na oko pet milijuna eura, za što je Shcheglov imao dogovoren kredit švicarske banke s jedan posto kamata, donosi Jutarnji.

U lipnju 2015. uz konzultacije s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem Mikhail Shcheglov prodao je većinski udio u Istri 1961 tvrtki Round Midnight ulaganja, koju zastupa američki odvjetnik Michael Glover u ime skupine američkih ulagača. I njima je glavna poslovna motivacija bila gradnja moderne sportske klinike i kampa na Marsovu polju, piše Jutarnji.

Michael Remo Glover rođen je 1957. u Kenaiju na Aljasci kao sin američkog oficira. Živio je u Kansasu i u Montereyu u Kaliforniji gdje je uz akademsku stipendiju pohađao privatnu srednju školu York. Na Sveučilištu Stanford 1979. diplomirao je političke znanosti, a na slavnom Berkeleyju 1982. završio je pravo, donosi Jutarnji. CIjeli tekst pronađite ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa