Boris Miletić obećao: Pula će dobiti bazen!

0
Gradski bazen planira se u sklopu projekta Brijuni Rivijera, na području Katarina - Monumenti.
Gradski bazen planira se u sklopu projekta Brijuni Rivijera, na području Katarina - Monumenti.

Pitanje izgradnje gradskog bazena u Puli ponovo se otvorilo nakon što se zlatni vaterpolist, Puljanin Damir Burić, iz Londona kući vratio s medaljom. Naime, zbog nedostatka bazena u Puli taj je uporan sportaš na treninge putovao u Rijeku.

Boris Miletić najavio je kako će, nakon što je Pula dobila stadion, prioritet, kada je o sportskoj infrastrukturi riječ, biti upravo izgradnja bazena. „To nam je prvi i jedini prioritet“, naglasio je Miletić te dodao da gradski proračun takvu kapitalnu investiciju za sada ne može podnijeti te podsjetio kako se gradski bazen planira u sklopu projekta Brijuni Rivijera, odnosno na području Katarina - Monumenti. 

„Radit ćemo na više frontova, no ako se realizira ovaj bazen na području Katarina – Monumenti, tim bolje. To ne mora biti obaveza gradske uprave, no ako se ne realizira, mi ćemo se za to pobrinuti“, obećao je Miletić.

Izmjena i dopuna prostorno - planske dokumentacije je u tijeku, a kako je područje Katarina - Monumenti sastavni dio grada, cilj je da ono funkcionira 365 dana u godini, ne samo ljeti. „Tako je koncesionar Danko Konačar među ostalim sadržajima ondje predvidio i bazen“, rekao je Miletić. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa