NOVI ŽIVOTNI STIL

Elio Pisak: Prepoznajem gljivu na desetak metara i to me vrlo raduje

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Kada je prije pet godina počeo imati sve više problema sa zdravljem, okrenuo je ploču. I to skroz na skroz. Tako je poznati istarski pjevač Elio Pisak iz Buzeta, koji je javnosti možda poznatiji i po angažmanu u jednom hrvatskom reality showu, odlučio u potpunosti promijeniti svoje prehrambene navike. Postao je, kaže, gotovo vegetarijanac, a alkohol je gotovo izbacio iz svojih navika, kao i sve konzervanse. Pršut, kobasice, ombolo i teran za njega su na kraju ostali samo stihovi u pjesmama po kojima je poznat u Istri i široj okolici, donosi Jutarnji list.

- Nažalost, ništa više od toga ne smijem jesti. Tako sam i toga se pridržavam jer se ni na jedan drugi način nisam mogao riješiti problema s alergijama. Bio sam kod raznih liječnika, koji mi nisu mogli pomoći i na kraju su mi pomogli isključivo promjena prehrane, čajevi koje sam sam ubrao na Ćićariji te život bez dodatnog stresa. Danas imam krvnu sliku kao mala beba, nemam kolesterol i skinuo sam se s tableta za visok tlak - priča nam Pisak u svojem domu, iz kojeg se pruža predivan pogled na pitoreskni Buzet i okolna brda. Živi usred zelenila i prirode, pa je u skladu s time počeo i živjeti, piše Jutarnji.

- Ovaj posao nosi mnogo stresa, a nekad toga niste ni svjesni. Ja sam se odlučio zbog zdravlja od svega maknuti i okrenuti se sebi i prirodi. Prije za to nisam imao vremena, ali sada si ga priuštim. Maknem se od mobitela i svega i odem u šumu. Dakle, redovito idem ‘u gljive’, čija je sada sezona, i poznajem više od stotinu vrsta te njihova staništa na Buzeštini i Ćićariji. Prepoznajem gljivu na desetak metara i to me vrlo raduje. To me sve naučio susjed koji je dobar poznavatelj gljiva, ali i drugog ljekovitog bilja, koje također sakupljam za čajeve. On mi je rekao kada sam počeo pješačiti i šetati po prirodi da to ne radim uzaludno. Kazao mi je: ‘Idi Elio i traži gljive’. I tako je krenulo. On mi je pokazao desetak vrsta, a ostale sam naučio sam prepoznavati. To je zarazno, možda poput lova - priča glazbenik za Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa