Paraolimpijac Gracijano Turčinović: Drago mi je da u Londonu mogu zastupati Istru i Hrvatsku

0
Gracijano Turčinović
Gracijano Turčinović

"Sportaši su najbolji promotori grada, pogotovo oni koji su pozvani da nastupe na tako značajnoj manifestaciji. Nadam da će Gracijano biti zadovoljan s nastupom, no mislim da je već sam odlazak na paraolimpijske igre u Londonu veliki uspjeh", rekao je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić na konferenciji za novinare odžanoj u Pazinu, pred odlazak Gracijana Turčinovića na 14. Paraolimpijske igre u London. "Ponosni smo na Gracijana, koji će  te mu  želimo mu puno uspjeha i dobar sportski rezultat", istaknuo je Krulčić.

"Ovaj period treninga bio je iznimno naporan i tek sad shvaćam koliko je odricanja potrebno za vrhunske rezultate u sportu", rekao je paraolimpijac Gracijano Turčinović, koji će u Londonu voziti handbike u dvije utrke, i dodao kako mu je iznimno drago da ima priliku zastupati Istru i Hrvatsku na ovakvom natjecanju.

Gracijano će u Londonu biti sam, bez trenera, bez servisera i fizioterapeuta

Trener Mladen Pucarić kazao je kako su s prvom od tri faze treninga počeli u travnju, te kako se nada da će kroz desetak dana u Londonu, u kritičnom razdoblju kad je trebalo završiti s trećom fazom, Gracijano ipak biti barem na nivou na kojem je sada. Pucarić je dodao kako je siguran da Gracijano može više, ali za bolje rezultate, govoreći o slijedećim paraolimpijskim igrama u Brazilu, treba se i dalje intenzivno pripremati.

"Žao mi je što se nisu našla sredstva da idem s Gracijanom, ali komunicirat ćemo putem skypa i facebooka", požalio se njegov trener. Naime, u London Gracijano odlazi sam, što znači da uz njega neće biti ni mehaničar, ni trener, ni fizioterapeut, što će, prema riječima trenera, biti veliki nedostatak na ovom natjecanju.

Dok su najbolji vozači bili u srpnju u Londonu i upoznali se sa stazu, mi ne znamo ni konfiguraciju terena, pa s obzirom na uvjete koje imamo ne možemo očekivati previše. U London dolaze najbolji od najboljih, ističe Pucarić, pa stoga, ako se Gracijano plasira na bilo koje iznad 20. mjesta, bit će to kao da je osvojio zlatnu medalju. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Trener Mladen Pucarić, paraolimpijac Gracijano Turčinović i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić
Trener Mladen Pucarić, paraolimpijac Gracijano Turčinović i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa