nakon 116 godina

Na zidovima zatvorene škole u Livadama ostali dječji crteži

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

U 95 škola u Hrvatskoj ove se godine nije upisao niti jedan prvašić, a pet ih se potpuno zatvorilo. Osnovnu školu u Livadama u Istri zatvorili su nakon čak 116 godina. Zatvorena je i škola kod Karlovca, ona kraj Muća, područna škola Moščenice te škola u Slovinskoj Kovačici kod Bjelovara, piše 24sata.

Zatvaranje škole u Livadama posebno je pogodilo ravnateljicu Jadranku Bartolić Muzica, koja je i sama, kao dijete 1974. godine, sjedila baš u školskoj klupi u Livadama. Učionice zjape prazne, a veseli crteži na zidovima škole odaju neka sretnija vremena koja zatvaranjem školskih vrata odlaze u povijest, piše 24sata.

- Prošle godine u školi smo imali samo četvrti razred sa troje učenika koji su ove godine prešli u područnu školu Vrh. Tako se prošle godine upotrebljavala tek jedna učionica za četvrtaše i još jedna koja se koristila u slučaju lošeg vremena, za tjelesni odgoj - rekla je Muzica koja je 20 godina u toj školi predavala matematiku i fiziku. Škola je najprije bila osmogodišnja, a onda je zbog nedostatka učenika zadnjih godina, prešla u četverogodišnju, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa