Glavičić o zatvaranju Negrijeve:

Vozačima alternativna cesta, pješacima privremeno parkiralište

0
Zoran Rajković, Valter Glavičić i Federika Mohorović Čekada
Zoran Rajković, Valter Glavičić i Federika Mohorović Čekada

Gradonačelnik Valter Glavičić i njegovi zamjenici Federika Mohorović Čekada i Zoran Rajković održali su 5. listopada konferenciju za novinare u trijemu crkve Sv. Marije Tješiteljice u Ulici Alda Negrija kako bi na simboličan i znakovit način najavili predstojeće zatvaranje ulice za motorna vozila radi obnove njenog kolnika.

Ulica će biti zatvorena u ponedjeljak, 9. listopada, a završetak radova planira se do kraja godine. Nakon završetka radova trebat će pričekati još 15 dana da bi se granitne kockice slegle. Do ponovnog otvaranja ulice alternativni pravac bit će Kapelica – Salakovci – Stari grad. (Gradonačelnik je pohvalio video našeg portala na kojem je prikazana vožnja tim pravcem i ujedno nas zamolio da ga snimimo ponovo jer su sada radovi na proširenju i popravku asfalta završeni.)

„Postoji još jedan alternativni pravac, a to je Kapelica – Kanfarelići – Presika. Cesta je vrlo uska, a proširiti je nismo mogli zbog privatnih parcela. Zbog toga molim građane da taj pravac prepuste stanarima“, istaknuo je gradonačelnik.

Pisarnica privremeno u bivšoj Direkciji

Stariji i teže pokretni građani ipak neće morati prevalljivati put preko Salakovaca da bi ostvarili usluge Grada jer će u bivšoj zgardi IUR-a, Rudarska 1, u prizemlju gdje se donedavno nalazila Sportska zajednica Grada Labina biti otvorena privremena pisarnicu, koja će raditi od 8 do 16 sati svakog radnog dana.

„ Dio građana odlučit će se pješačenje do staroga grada. Zbog toga ćemo na mjestu bivšeg poduzeća GP Labin, danas u vlasništvu De Contea,  do ponedjeljka urediti privremeno parkiralište, na kojemu će moći ostavljati svoja vozila. Hotelu Peteani prepustit ćemo parkiralište Pučkog otvorenog učilišta, a ugostitelji u starom gradu iskoristit će zastoj za godišnje odmore ili renoviranja“, kazao je gradonačelnik.

Glavičić novi predsjednik Skupštine Vodovoda Labin

Glavičić je govorio i o obnovi Sportske dvorane „Franko Mileta“ koja se primiče kraju. „U tijeku je postavljanje parketa, pločica i sanitarija, što će sve koje će biti dovršeno do kraja tjedna. Idući tjedan postavit će se teleskopske tribine i stolice, završiti fasada i urediti okoliš. Tehnički pregleda očekujemo 16. listopada, a otvaranje dvorane 25. listopada“, kazao je Glavičić.

Novinare je također informirao i o tome da je 29. rujna održana sjednica Skupštine trgovačkog društva Vodovod Labin na kojoj je zajedno s načelnicima Raše, Pićna, Kršana i Sv. Nedelje postao njezin član i potom jednoglasno izabran za novog predsjednika, umjesto dosadašnjeg Tulija Demetlike.

Buduće privremeno parkiralište na mjestu bvšeg GP Labin

Mohorović Čekada najavila je za sljedeći tjedan pokretanje postupka nabave za radove proširenja Dječjeg vrtića Gloria. „Paraleno je u tijeku postupak ishodovanja građevinske dozvole. Izvođenje radova očekuje se od početka studenoga do kraja prosinca. Nakon zimskih praznika 2018. godine vrtić bi primio djecu koja nisu upisana u redovnom postupku“, objasnila je.

Osvrnula se i na Dječji tjedan koji je u tijeku i izvijestila da su 4. listopada učenici drugih razreda OŠ Matije Vlačića, a 5. listopada i učenici učenici četvrtih razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ posjetili Grad gdje su se upoznali s gradskom upravom i obišli gradonačelnikov ured, nakon čega im je u Velikoj vijećnici simulirana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su mogli postavljati pitanja gradonačelniku.

„Za ovaj tjedan planiran je i posjet gradonačelnika dječjim vrtićimna, a učenici nižih razreda osnovnih škola i djeca vrtićke dobi dobivaju prijevoz autobusom do Kina Labin gdje će će moći pogledati animirani film. U obilježavanje Dječjeg tjedna tradicionalno su se uključile sve škole i vrtići svojim brojnim aktivnostima, kao i Gradska knjižnica Labin“, kazala je Mohorović Čekada.

Susret ribara u Rapcu

Zoran Rajković govorio je o 22. Susretu ribara u organizaciji Hrvatske obrtničke komore koja se pod pokroviteljstvom Grada Labina održava u Rapcu. Okupljanje počinje danas, a Susret će trajati do 7. listopada.      

„Na Susretu će se razmotriti niz značajnih tema za ribarski sektor, poput aktualnog stanja i perspektive hrvatskog ribarstva. Govorit će se o Operativnom programu za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvastke za programsko razodblje 2014.-2020. godina. Na susretu će se predstaviti i Lokalne akcijske grupe u ribarstvu, pa tako i LAGUR „Alba“, kazao je Rajković.

Rajković je najavio sjednicu Gradskog vijeća 11. listopada u 17 sati. Na Dnevnom redu se među ostalima nalazi odluka o prodaji zgrade u Ulici Alda Negrija poznate kao bivša apoteka. Početna cijena je 2,65 milijuna kuna, namjena zgrade je stambeno-poslovna, turistička ili kulturna, a obnova će se provoditi pod nadzorom konzervatora jer se radi o zaštićenom kulturnom dobru. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa