Rumunj ukrao auto pa ga ostavio na Ipsilonu jer nije imao za cestarinu

16.08.2012 - 11:45
Rumunj ukrao auto pa ga ostavio na Ipsilonu jer nije imao za cestarinu

Pazinska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 39-godišnjim rumunjskim državljaninom utvrdila osnove sumnje da je počinio dva kaznena djela oduzimanje tuđe pokretne stvari i kazneno djelo teške krađe.

Naime, istraživanjem je utvrđeno kako je muškarac  tijekom noći s 13. na 14. kolovoza u Katunu Boljunskom pokušao ukrasti automobil VW Golf, u čemu nije uspio, ali je iz njega otuđio šešir i košulju oštetivši 47-godišnjaka s područja Lupoglava za oko 2 tisuće kuna.

Nakon toga je u obližnjoj kući ukrao automobil VW Passat, kojim se uputio prema Labinu, te prema Puli gdje se uključio na Istarski ipsilon. Kako nije imao novaca za podmiriti troškove cestarine, muškarac je automobil ostavio na parkiralištu, prethodno iz njega ukravši 50 kuna. Nakon toga, pješice se uputio na željeznički kolodvor i vlakom krenuo za Lupoglav gdje ga je u večernjim satima 14. kolovoza zatekla policija.

Zbog počinjenih kaznenih djela, muškarac je 15. kolovoza oko 21 sat priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, izvijestila je istarska policija.

Tweet

Posljednje novosti