u odnosu na broj stanovnika

Ovaj istarski grad hrvatski je rekorder po broju kafića!

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Statistika koju je prikupljao Jutarnji list, naime, otkrila je još jedan rekord: od svih turističkih središta, grad s najvećim brojem registriranih i aktivnih ugostiteljskih objekata u odnosu na broj stanovnika je Rovinj, piše Jutarnji list.

Ispada tako da na 36 Rovinjaca - s obzirom na to da grad prema Popisu stanovništva iz 2011. godine ima 14.294 stanovnika - dolaze po jedan kafić, slastičarnica, restoran ili objekt brze prehrane, što je čak pet puta veći broj kafića nego što ih, primjerice, ima Zagreb, piše Jutarnji.

Istraživanjem koje je Jutarnji list provodio tri tjedna prikupili smo podatke o gustoći ugostiteljskih objekata u ukupno 11 turističkih središta, a za najveće među njima zatražili smo i prosječan broj sanitarnih nadzora. I po tome je Rovinj u najmanju ruku “specifičan”. Podaci Ministarstva zdravstva, naime, pokazali su da se rovinjski ugostitelji, iako ih ima najviše, najrjeđe među svim domaćim ugostiteljima susreću s inspektorima s obzirom na podatak da su sanitarci u 2016. godini u tom istarskom gradu obavili samo 19 sanitarnih nadzora, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa