Poreč: Valamar Riviera domaćin projekta Erasmus

0
S projekta Erasmus
S projekta Erasmus

Svečanim otvorenjem u Villi Polesini u Poreču 25. rujna započeo je sastanak projektnih partner škola iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Norveške, Rumunjske i Turske. Goste i domaćine srdačno je pozdravila koordinatorica projekta Tatjana Gulić Pisarević, ravnateljica Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč, Vesna Baranašić i zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović. Nakon predstavljanja destinacije Poreč od strane Nenada Velenika, direktora TZ-a Poreč, uslijedile su brojne aktivnosti tijekom kojih su učenici iz šest zemalja imali priliku za boljim međusobnim upoznavanjem.

Fokus projekta Erasmus je omogućiti učenicima bolje snalaženje i bolji uspjeh u  traženju posla, pružiti informacije o kompanijama, zavodima za zapošljavanje, dokumentima potrebnima za rad te pomoći u što uspješnijem pronalaženju smještaja tijekom rada. Osim razvijanja vještina pronalaženja posla cilj ovog projekta je razvijanje osjećaja za suradnju, jedinstvo i zajedništvo među mladima u Europi kroz  rušenje predrasuda i straha od stranih zemalja.

Nakon svečanog dijela otvorenja uslijedio je posjet Camping Resortu Lanterna koji je odabran kao primjer novih trendova, uslužnih koncepata i sveobuhvatne ponude sadržaja, izvrsno mjesto za praksu i prvo zaposlenje mladih. “Domaćini-zaposlenici kampa, Sektor kvalitete i Sektor ljudskih potencijala predstavili su Valamar Rivieru, a mi smo se na licu mjesta uvjerili s koliko ponosa i entuzijazma rade svoj posao”,  zaključila je Tatjana Gulić Pisarević. Nakon predstavljanja kompanije i obilaska kampa u turističkom vlakiću animacijski tim je organizirao aktivnosti tijekom kojih su učenici imali priliku predložiti njihovu viziju sadržaja u kampu.

“Na kraju ovako ugodnog popodneva možemo samo reći da Valamar ima sjajnu budućnost jer smo vidjeli solarne panele, elektro vozila, sustav za kontrolu potrošnje vode… Želimo im da i u budućnosti, čuvajući prirodu doprinose stvaranju novih radnih mjesta, ali i da privuku nove goste kojima je takav odnos prema okolišu i zaposlenicima presudan za donošenje odluke za izbor godišnjeg odmora”, dodaje Tatjana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa