dan policije

Oduševili se kornjačom Dinkom i otišli s otiskom prsta

0
Najmlađima je u Rovinju pažnju privukla glavata želva
Najmlađima je u Rovinju pažnju privukla glavata želva

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila, rovinjska je policija 27. rujna održala drugi Dan otvorenih vrata ne bi li se na taj način još više približila građanima. Na gradskom trgu, policijski službenici su djeci iz dječjih vrtića i osnovnih škola te mnogobrojnim prisutnim građanima  predstavili rad policijske postaje Rovinj, ali i drugih ustrojstvenih jedinica unutar Policijske uprave istarske. Prisutni su se tako imali prilike upoznati s radom prometne policije, kriminalističke policije, pomorske policije, upravnog odjela i Odjela prevencije, kao i Gradskog društva crvenog križa Rovinj.

Pomorska policija izložila je zaštićene vrste iz Jadranskog mora te educirala prisutne o njihovom zabranjenom izlovu i kaznama, dok je najveću pozornost djece privukla morska kornjača glavata želva nazvana Dinko.   

Policijski službenici prezentirali su svoja vozila, WV Crafter (maricu) i Opel Astru, u koje su posjetitelji mogli zaviriti, a najmlađe je oduševilo što su mogli uključiti zvučne i svjetlosne signale na vozilima te ući iza rešetaka marice. Ponajveće oduševljenje mališanima bili su službeni motocikl, a policijski motoristi svakome od njih ispunili su želju i omogućili da sjednu na najatraktivnije vozilo.

Prometna policija građanima je predstavila uređaje za mjerenje brzine i uređaje za mjerenje količine alkohola u organizmu te im dala upute o sigurnoj vožnji, dok su svi prisutni imali priliku isprobati tzv. pijane naočala, pri čemu su pokušavali dohvatiti predmet sa stola ili poda. Posjetitelji su se mogli upoznati i s radom kriminalističke policije, razgledavajući izloženu opremu koju u svakodnevnom radu koriste policijski službenici kriminalističke policije, a najmlađi posjetitelji kući su otišli s uspomenom otiska svog prsta. (Foto: PU istarska)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa