Buzetska policija uhvatila deset ilegalaca iz Afganistana

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 44-godišnji Srbijanac počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, policajci su 26. rujna oko 12 sati, na županijskoj cesti u blizini mjesta Vodice, općina Lanišće, zaustavili automobil Opel Zafira, njemačke registarske oznake, kojim je upravljao 44-godišnjak, dok se u vozilu nalazilo deset državljana Afganistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su državljani Afganistana nezakonito ušli u Hrvatsku iz Srbije, nakon čega ih je dočekao 44-godišnjak koji ih je vozilom trebao prevesti do blizine državne granice sa Slovenijom.

Osumnjičeni 44-godišnjak je 27. rujna po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok su državljani Afganistana prevezeni u PU vukovarsko-srijemsku radi utvrđivanja okolnosti nezakonitog ulaska i boravka u Hrvatskoj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa