istarska ljubavna priča

Nakon vjenčanja u Korenićima idu u Tanzaniju graditi sirotište

0
S vjenčanja u Korenićima (foto: Mali dom)
S vjenčanja u Korenićima (foto: Mali dom)

Sjećate li se Anamarije i Filipa, cure i dečka iz Istre koje je Afrika spojila, a ljubav se rodila kada su skupa krenuli volontirati u sirotištu Sv. Ante u Tanzaniji? Ove jeseni njihova afrička priča dobila je najljepši ukras. Sunčane rujanske subote ispred crkvice Sv. Duha u istarskom selu Korenići, odakle potječe Anamarija i gdje inače živi njezin nono, dvoje mladih ljudi, Anamarija i Filip, obećali su jedno drugome vječnu ljubav, onu koju su započeli pred odlazak na volontiranje u Afriku, a zaručili se prije godinu i pol okruženi djecom u afričkom sirotištu, piše portal Mali dom.

Vjenčao ih je njihov veliki prijatelj i posebni gost na vjenčanju, naš fra Miro Babić, netom prije svog povratka u Afriku. Tako je i fra Mirin godišnji odmor u domovini zaokružen na najljepši način. Obred vjenčanja ispred crkvice bio je posebno emotivan. ”Ajme koliko emocija, pjesme, suza, veselja, ma svega!” rekla je Anamarija, piše Mali dom

A nakon vjenčanja uskoro kreću ponovno na afričko putovanje. No ovaj put Anamarija i Filip Marić odlaze s posebnim ciljem – pripremiti i započeti gradnju novog sirotišta u Tanzaniji, gdje su uz obalu jezera Nyasa, na granici s državom Malawi, već prošle godine kupili zemlju za novo sirotište. Njihov projekt ”WE ARE ONE” svakako ćemo pratiti, donosi Mali dom. Fotografije s vjenčanja i volontiranja u Africi pogledajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa