Bogat program obilježavanja Dana Općine Kanfanar

0

Dan Općine Kanfanar će se i ove godine obilježiti brojnim kulturnim, sportskim i zabavnim događanjima koje će uz Općinu organizirati naše udruge i klubovi.

Program započinje u subotu, 23. rujna u 18,30 sati Danom KUD-a Dvigrad kada će se na ovom folklornom susretu u sportskoj dvorani OŠ Petra Studenca kanfanarskim folklorašima i mažoretkinjama pridružiti i gosti iz KUD-a Ivan Fonović Zlatela Kršan, KD-a Sveti Juraj Krase (na otoku Krku) i FS-a Emona Ljubljana.

Već sljedećeg dana program Dan Općine nastavlja se natjecanjem u gađanju letećih meta – disciplina trap na streljani u Sošićima, koje počinje u 10 sati, gdje će se paralelno održati i natjecanje u gađanju fjondom. U nedjelju je organiziran i tradicionalni program za djecu, a ove je godine to izlet u tematski zabavni park Dinopark u Funtani.

U srijedu, 27. rujna održat će se tradicionalni stolnoteniski turnir u organizaciji Stolnoteniskog kluba Kanfanar. Turnir će se održati u dvorani kanfanarske osnovne škole s početkom u 17 sati.

U četvrtak, 28. rujna u Domu mladih će se sa početkom u 20,00 sati upriličiti koncert labinske kantautorice i glumice Elis Lovrić.

U subotu na blagdan Svete Sofije i Dan Općine Kanfanar održati će se sveta misa u 11 sati, a u 13 sati održat će se i svečana sjednica Općinskog vijeća.

U nedjelju s početkom u 11,00 sati održat će se i tradicionalna 9. MTB biciklijada kroz Općinu Kanfanar koja starta na Placi i prolazi bike stazama diljem općine Kanfanar.

Program završava u srijedu sa znanstvenim skupom Crtice iz povijesti Kanfanarštine u organizaciji Udruge Dvegrajci, koji započinje u 19,00 sati u Domu mladih i na kojem ćemo imati prilike čuti predavanja o povijesti našeg kraja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa