Adris želi dijelove Agrokora, a iz njega poručuju: Vjerovnici odlučuju

0
Sjedište Agrokora
Sjedište Agrokora

Nakon što je Jutarnji list ekskluzivno objavio informaciju o formiranju hrvatskog konzorcija za Agrokor, odnosno o zainteresiranosti Adris Grupe i Atlantica za zajedničko preuzimanje pojedinih tvrtki iz sastava posrnulog koncerna Ivice Todorića, u subotu su počele pristizati i prve reakcije, piše list.

- Izvanredna uprava pozdravlja svaki iskaz interesa kojim se prepoznaju rezultati rada na restrukturiraju i uspješnost kompanija Agrokora, kojima ćemo nastaviti podizati vrijednost. Međutim, napominjemo da nema prodaje ključnih kompanija, niti prijedloga koji se tiču prodaje prije nagodbe. O prodaji ne odlučuju niti izvanredna uprava niti država, nego odlučuju vjerovnici, poručili su za N1 iz samog Agrokora. Mogućnost osnivanja konzorcija za Agrokor komentirala je i ministrica gospodarstva te potpredsjednica Vlade Martina Dalić, piše Jutarnji

- Ako bi ovo bilo točno, to je za mene dobra vijest. Savjetnici Alix i partneri rade na pripremi nagodbe, zadaća je izvanrednog povjerenika da sačini i postigne nagodbu najkasnije u zakonom zadanim rokovima. Dobro je da postoji domaći zainteresirani kapital kada vjerovnici donesu odluku što će se kada i na koji način prodavati. Za mene je mogućnost da se i domaći kapital priprema kako bi bio spreman na odluke vjerovnika o budućnosti Agrokora dobra vijest. Ujedno, nadam se da će takvih inicijativa biti više, izjavila je za N1 Dalić, prenosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa