Brzina i oktani: Šareni auti preplavili Buzet

0
S buzetske parade
S buzetske parade

Paradom vozila na Trgu Fontana 15. rujna započeli su 36. Buzetski dani. Od ranog krenuli su verifikacija i tehnički prijem vozača kojih je bilo ukupno 206 iz 13 zemalja. Natjecatelji su svojim autima preplavili tri gradska parkirališta, Mašimovu škuju, Cimos i Istarski vodovod te spremno očekuju subotnji trening.

Parada bila je uvertira u vikend koji će biti ispunjen oktanom i brzinom. Na Trgu Fontana okupilo se sedamdesetak natjecateljskih automobila koji su izazvali oduševljenje okupljenih posjetitelja. Otvorenju parade prethodilo je driftanje domaćeg vozača Marina Ivančića koji je ponovo oduševio publiku. Za trajanja parade predstavili su se i Buzetski outdoor sportaši među kojima su se istaknuli paragliderski klub „Tići“ i offroad klub „Kamo oko vidi“. Nakon predstavljanja na defileju, vozači su se vratili u vozni park kako bi obavili zadnje pripreme pred trening.

Subotnji prvi trening započinje u 9.30, dok je drugi na rasporedu u 14 prilikom kojih će vozači nastojati što bolje podesiti svoja vozila i upoznati se sa stazom kako bi bili što spremniji na nedjeljnju utrku. Nedjelja je rezervirana za veliko finale. Prva vožnja starta u 9 ujutro, a druga u 13.30, dok je između dvije vožnje svečano otvorenje utrke u 13.15.

Tijekom subote i nedjelje županijska cesta od Mosta do Svih svetih i Peničića bit će zatvorena od 8 do 18 sati. Cijena ulaznica je 40 kuna i vrijedi za oba dana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa